back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Θ. Κιουρτζής: Με έκπτωση στην αγορά το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξημένες οι παραγγελίες στη Β. Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησαν, με χαμηλότερη τιμή από τις αρχικές εκτιμήσεις, οι παραγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο όμως παραμένει ακριβό συγκριτικά με πέρυσι.

«Η μέση τιμή πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται, σήμερα, στη βόρεια Ελλάδα στο 1,43 ευρώ/λίτρο, έναντι του 1,18 ευρώ/λίτρο πέρυσι ,ενώ χθες διαμορφωνόταν στο 1,50-1,55 ευρώ/λίτρο», είπε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, Θέμης Κιουρτζής.

Σύμφωνα με τον κ. Κιουρτζή, «η μείωση αυτή οφείλεται, στην έκπτωση που προχώρησαν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) κατά έξι λεπτά/ λίτρο (7,5 λεπτά μαζί με τον ΦΠΑ) στις εταιρείες προμήθειας πετρελαιοειδών».

Η ζήτηση σε πρώτη φάση για το πετρέλαιο θέρμανσης στην Αττική είναι υποτονική ενώ περισσότερες παραγγελίες εμφανίζει ο βορράς λόγω του ψυχρότερου κλίματος. Όπως ανέφερε ο κ. Κιουρτζής οι παραγγελίες είναι αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρά το γεγονός ότι η τιμή του είναι υψηλότερη κατά 21,18% σε σχέση με το 2021.

Παράλληλα εκτίμησε ότι «οι καταναλωτές που έχουν βάλει φυσικό αέριο αλλά δεν έβγαλαν τους καυστήρες πετρελαίου, θα προτιμήσουν να προμηθευτούν πετρέλαιο. Μπορεί η τιμή του να είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, αλλά παραμένει πιο ανταγωνιστική έναντι του φυσικού αερίου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα