back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι 28 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες σε ανθρακωρυχείο της βορειοδυτικής Τουρκίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Άλλοι 11 εργάτες νοσηλεύονται τραυματισμένοι, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστος ο αριθμός των εγκλωβισμένων στις στοές του ορυχείου. Εκτιμάται ότι περίπου 110 εργάτες βρίσκονταν μέσα στο ορυχείο την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας διασώστες κατέβαλαν αγωνιώδεις προσπάθειες για να εντοπίσουν εγκλωβισμένους.

Την επαναφορά του μέτρου της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης μελετά η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο θα εφαρμοστεί από τον Νοέμβριο και το εύρος της επιδότησης θα εξαρτάται από τις διεθνείς τιμές.

Για ουσιαστικές αυξήσεις των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου, μετά από πολλά χρόνια, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής Ενώσεων Συνταξιούχων. Σημείωσε, ότι σύμφωνα με ανάλυση του e-ΕΦΚΑ, οι νέες αυξήσεις θα καλύψουν σχεδόν το 95% των συνταξιούχων, ενώ πολλοί θα δουν αυξήσεις από δύο ή τρεις πηγές. Υπολογίζεται ότι σχεδόν 1,7 εκατομμύριο δικαιούχοι θα ωφεληθούν από το «ξεπάγωμα» των τακτικών αυξήσεων, περισσότεροι από 840.000 εκτιμάται πως θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους χάρη στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και περίπου 1,2 εκατομμύριο θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα ύψους 250 ευρώ.

Ένα 3ο πρόσωπο, με το όνομα Μιχάλης, που φέρεται να συνόδευε την 12χρονη στα ραντεβού που της κανόνιζε ο 53χρονος Ηλίας Μίχος αναζητούν οι αρχές. Τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ 30 με 40 ετών αναγνώρισε η ανήλικη ως βιαστές της, ενώ περισσότεροι από 10 άντρες έχουν ταυτοποιηθεί από την έρευνα της ασφαλείας καθώς τους πρόδωσαν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη.

Στο μεταξύ, μια νέα υπόθεση για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση αφορά ένα κορίτσι περίπου 13 ετών και ο συλληφθείς είναι ο 48χρονος σύντροφος της μητέρας του παιδιού, ο οποίος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το κορίτσι εδώ και τρία χρόνια. Την καταγγελία έκανε η μητέρα της 13χρονης.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, που συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατηγορούμενοι για βιασμό 19χρονης μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Τελευταίο αντίο σήμερα στον Ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Νικολαΐδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών από καρκίνωμα nut. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως στις τέσσερις το απόγευμα, ενώ μία ώρα νωρίτερα, στις 3, η σορός του θα εκτίθεται προς χαιρετισμό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα και αύριο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Λουκάρεως, λόγω εργασιών. Συγκεκριμένα θα υπάρχει τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, εναλλάξ ανά λωρίδα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 90-80 της Ζαλγκίρις Κάουνας, για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα