back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

«Αλλάζω συσκευή»: Αποστέλλονται οι ειδοποιήσεις στους 200.000 νέους δικαιούχους

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε η αποστολή των ειδοποιήσεων σε 200.000 νέους δικαιούχους του προγράμματος επιδότησης αντικατάστασης ενεργοβόρων συσκευών «Αλλάζω συσκευή». Την είσοδο τους στο πρόγραμμα ανακοίνωσε στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων να ενισχυθεί κατά 140 εκατ. ευρώ και να τους περιλάβει .

Υπενθυμίζουμε ότι οι δικαιούχοι της πρώτης φουρνιάς έχουν προθεσμία να κάνουν χρήση του voucher του “Αλλάζω συσκευή” μέχρι την 1η Νοεμβρίου, ενώ μέχρι τις 15/11 θα πρέπει να έχουν παραδώσει την παλιά -προς αντικατάσταση- συσκευή. Μπορούν να να αντικαταστήσουν παλαιές και ενεργοβόρες συσκευές, και συγκεκριμένα ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά.

Η επιδότηση ξεκινάει από 30% και θα φτάνει το 50% του κόστους συσκευών ανάλογα με το εισόδημα του νοικοκυριού και θα κυμαίνεται από 135 ευρώ και θα φτάνει τα 700 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο της συσκευής.

Tα 700 ευρώ αφορούν στην επιδότηση μεγάλων κλιματιστικών έως 24.000 btu.

Εφόσον η αίτηση του εγκρίθηκε ο καταναλωτής λαμβάνει ηλεκτρονικά, στο κινητό τηλέφωνο, έναν κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση που δικαιούται και θα αγοράζει τη συσκευή στη μειωμένη τιμή από το κατάστημα που επιθυμεί (εφόσον συμμετέχει στο πρόγραμμα). Θα είναι υποχρεωμένος επίσης να παραδώσει την παλιά συσκευή για ανακύκλωση.

Μέχρι 3 ηλεκτρικές συσκευές για κάθε νοικοκυριό

Κάθε νοικοκυριό που εντάσσεται στο πρόγραμμα θα έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι 2 κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη) για την κύρια ή τη δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη.

Τα κριτήρια υπαγωγής περιλαμβάνουν το εισόδημα και το πλήθος των μελών της οικογένειας, με πρόσθετη μοριοδότηση για  μονογονεϊκές και οικογένειες με ΑμεΑ.

Απολύτως απαραίτητη προυπόθεση είναι η διασφάλιση της ανακύκλωσης, με ευθύνη του εμπόρου, της παλιάς συσκευής, η οποία θα σημαίνεται με ειδικό κωδικό QR code όπως και η διασφάλιση τοποθέτησης καινούργιας συσκευής υψηλής ενεργειακής κλάσης.

 

Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα