back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Γ. Σκαφιδά: Τρέχω για όσους πίστευαν πως δεν μπορούν αλλά τελικά τα κατάφεραν

Διαβάστε επίσης

Η Γιούλικα Σκαφιδά, πέρα από μια πολύ καλή ηθοποιός είναι ένας νέος άνθρωπος που συχνά αποδεικνύει την ανάγκη της να αγκαλιάσει και να συνδράμει ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια ενώ δεν διστάζει να εκφράσει δημόσια τις απόψεις της γύρω από τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας, κόντρα σε κάθε μορφής σεξισμό ή έμφυλα στερεότυπα.

Μεταξύ άλλων, αγαπά και τον αθλητισμό και ετοιμάζεται να τρέξει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στις 13 Νοεμβρίου, παρέα με την φίλη της Ποθητή Κυνηγοπούλου η οποία χρησιμοποιεί αμαξίδιο, έχοντας ένα διαφορετικό στόχο αυτή τη φορά, να κάνουν φίλους και κυρίως να στείλουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αγάπης και αλληλεγγύης.

«Είναι μια κίνηση που γίνεται με πολύ αγάπη και με σημαία την αλληλεγγύη. Μαζί με την Ποθητή η οποία βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε αμαξίδιο λόγω της σπαστικής παραπληγίας που αντιμετωπίζει, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από τον Μαραθώνα και να στείλουμε ένα μήνα αγάπης και αισιοδοξίας στην Αθήνα, να μπούμε στο Καλλιμάρμαρο, να κλάψουμε, να γελάσουμε και να ζήσουμε όλη αυτή την εναλλαγή συναισθημάτων που βιώνει ένας δρομέας κατά τη διάρκεια ενός Μαραθωνίου», ανέφερε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Το μότο της, ξεχειλίζει ενσυναίσθηση και αγάπη για τον συνάνθρωπο.

«Σε κάθε αγώνα τρέχω για όσους δεν μπορούν. Τώρα θα τρέξω για όσους πίστευαν πως δεν μπορούν, αλλά τελικά τα κατάφεραν και για τους φίλους τους που τους πήραν από το χέρι και τους έδειξαν το δρόμο», τόνισε.

«Έχω τρέξει σε αρκετούς Μαραθωνίους. Είμαι ερασιτέχνης δρομέας που δεν τερματίζει μπροστά με τους αθλητές αλλά πίσω, με το …μπούγιο. Περνάμε πολύ ωραία με τους φίλους μου, γελάμε, μου φέρνουν κρουασάν στο δρόμο», πρόσθεσε χαριτολογώντας.

Το ερέθισμα για την πρωτοβουλία της να συμμετάσχει στον προσεχή Μαραθώνιο, όπως εξήγησε, δεν ήταν άλλο από την ίδια τη στάση ζωής της φίλης της, η οποία από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το πρόβλημα υγείας της με απαράμιλλη αισιοδοξία.

«Όταν τη ρώτησα πως είναι η καθημερινότητά της, η απάντησή της με σόκαρε γιατί ήταν πολύ αισιόδοξη. Μου είπε ότι η ζωή συνεχίζεται, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Σκέφτηκα ότι αυτό το πολύ σπουδαίο μήνυμα αισιοδοξίας που στέλνει αυτό το κορίτσι, πρέπει να κοινοποιηθεί. Αν έστω και ένας συνάνθρωπός μας βλέποντάς μας να τρέχουμε, κινητοποιηθεί ώστε να αλλάξει κάτι στη φιλοσοφία του ή στον τρόπο που ζει στην καθημερινότητά του, είτε αυτό μεταφράζεται στο να σταματήσει να παρκάρει σε θέσεις για ΑμεΑ είτε στο να μάθει να σέβεται τη διαφορετικότητα σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας, τότε θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας», υπογράμμισε.

Σε αυτόν τον Μαραθώνιο, πάντως, τα δύο κορίτσια δεν θα είναι δεν θα είναι μόνα τους, καθώς, ήδη δεκάδες άνθρωποι μέσω των social media έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας.

Η Γιούλικα Σκαφιδά δεν κρύβει τη χαρά της γι’ αυτό, στέλνοντας παράλληλα το δικό της αισιόδοξο μήνυμα, λίγες μέρες πριν από την εκκίνηση του Μαραθωνίου.

«Ίσως έχουμε την αίσθηση ότι αλληλεγγύη είναι απλά να βοηθάμε κάποιον , όταν του απλώνουμε για παράδειγμα το χέρι μας λίγο πριν πέσει από τον γκρεμό. Πιστεύουμε ότι βοηθήσαμε εκείνον αλλά επί της ουσίας ίσως έχουμε βοηθήσει εμείς τον εαυτό μας. Γι’ αυτό και καλούμε όλους τους ανθρώπους να έρθουν μαζί μας και να γίνουμε μια ομάδα», σημείωσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα