back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ικανοποίηση εκφράζει η Αθήνα για την συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

“Μετά από επτά μήνες έντονων συζητήσεων, καταφέραμε να πετύχουμε συμφωνία ως προς την απαραίτητη ευρωπαϊκή παρέμβαση στο ζήτημα της ενέργειας” δήλωσε ο πρωθυπουργός. Ο κύριος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία επί της αρχής συμφωνία που δίνει την δυνατότητα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει σε ένα σύνολο παρεμβάσεων προκειμένου να κρατηθούν πιο χαμηλά οι τιμές του φυσικού αερίου. Όπως είπε, μία εκ των παρεμβάσεων είναι και η δυνατότητα επιβολής πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου σε επίπεδο δείκτη TTF. Η ευθύνη -πρόσθεσε- περνά τώρα στους υπουργούς Ενέργειας οι οποίοι θα πρέπει να εξειδικεύσουν τις σχετικές προτάσεις, ώστε να πάρουν τον υποχρεωτικό χαρακτήρα που απαιτείται, για να γίνουν πράξη.

Την Αθήνα επισκέπτεται στις 26 και 27 Οκτωβρίου, ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς. Η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ορίστηκε για την Πέμπτη.

Στις δέκα το πρωί τοπική ώρα, η ορκωμοσία της νέας Ιταλικής κυβέρνησης υπό την πρωθυπουργία της Τζόρτζια Μελόνι. Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Αντόνιο Ταϊάνι, της Φόρτσα Ιτάλια και το υπουργείο Υποδομών ο Γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, οι οποίοι θα είναι επίσης και αντιπρόεδροι της κυβέρνησης. Αύριο θα γίνει η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης.

Στη Βρετανία, ο Ρίσι Σούνακ, πρώην υπουργός Οικονομικών επί Μπόρις Τζόνσον, είναι ο πρώτος υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος που συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 100 βουλευτών ώστε να συμμετάσχει στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού. Την πληροφορία μεταδίδει πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Guardian. Στο μεταξύ και ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την προοπτική του αξιόχρεου του δημοσίου του Ηνωμένου Βασιλείου από «σταθερή» σε «αρνητική», ακολουθώντας τα βήματα των άλλων δύο διεθνών οίκων αξιολόγησης του S&P και του Fitch, εν μέσω της πολιτικοοικονομικής κρίσης μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας.

Ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ερευνά την επίθεση στο Αμερικανικό Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021, κλήθηκε να καταθέσει στις 14 Νοεμβρίου ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Η Επιτροπή διευκρινίζει ότι έχει συγκεντρώσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Τραμπ ενορχήστρωσε και επέβλεψε προσωπικά την προσπάθεια για ανατροπή των προεδρικών εκλογών του 2020 και εμπόδισε την ειρηνική μετάβαση της εξουσίας.

Στην Πάτμο, νεκρός ανασύρθηκε από ιδιώτη δύτη ο 48χρονος κυβερνήτης του ρυμουλκού το οποίο βυθίστηκε κατά τη διαδικασία συνδρομής απόπλου κρουαζιερόπλοιου. Το δεύτερο μέλος του πληρώματος κατάφερε να διασωθεί.

Επεισόδια με πέτρες και μολότοφ από κουκουλοφόρους χθες στο κέντρο της Αθήνας, μετά την πορεία που οργάνωσαν συλλογικότητες προς το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας με αφορμή την καταγγελία 19χρονης για βιασμό από αστυνομικούς. Η αστυνομία προχώρησε σε μια προσαγωγή.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκε χθες βράδυ διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση έγινε σε σημείο όπου διεξάγονται εργασίες κατασκευής βιβλιοθήκης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα