back to top
17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Διορθωτική ΚΥΑ για το «καλάθι του νοικοκυριού» – Ποιες βελτιώσεις προβλέπει

Διαβάστε επίσης

Διορθωτική ΚΥΑ με στόχο τη βελτίωση του καλαθιού του νοικοκυριού αναμένεται να εκδώσει εντός της ημέρας το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η πρώτη βελτίωση αφορά στη σήμανση που υπάρχει μέσα στα σούπερ μάρκετ για τα προϊόντα που απαρτίζουν τα «καλάθια» των αλυσίδων καθώς στην πλειονότητά τους οι ταμπέλες δεν είναι εμφανείς για τους καταναλωτές που ψωνίζουν.

Η δεύτερη βελτίωση αφορά στην επάρκεια των προϊόντων που έχουν επιλεγεί από τα σούπερ μάρκετ να μπουν στο «καλάθι». Οι καταναλωτές διαπίστωσαν μετά την πρεμιέρα του μέτρου, ότι σε αρκετές περιπτώσεις, κάποια από τα προϊόντα του «καλαθιού» τις επόμενες μέρες είχαν εξαντληθεί και δεν είχαν αντικατασταθεί με τα αντίστοιχα. Σε άλλες περιπτώσεις μάλιστα, αυτά είχαν αντικατασταθεί από διαφορετικούς κωδικούς που πωλούνταν σε υψηλότερες τιμές από εκείνη του καλαθιού.

Από την Τετάρτη , στο δεύτερο «καλάθι» που θα ανανεώσουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ – στα προϊόντα θα αναγράφεται και η τιμή της προηγούμενης εβδομάδας ώστε ο καταναλωτής να παρακολουθεί τη διακύμανσή της

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα