back to top
30.4 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

30.4 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

Μ. Κατρίνης: Ο Πρωθυπουργός φέρει ακέραια την ευθύνη για την παρακρατική λειτουργία της ΕΥΠ η οποία παρακολουθούσε τους πάντες

Διαβάστε επίσης

Στο ζήτημα των παρακολουθήσεων αναφέρθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου, κάνοντας λόγο για τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, καθώς και για απροκάλυπτη προσπάθεια συγκάλυψης και συσκότισης της υπόθεσης.

«Πρόκειται για ένα μείζον θέμα. Η κυβέρνηση βαρύνεται με δύο σκάνδαλα, των παρακολουθήσεων και της προσπάθειας συγκάλυψης και συσκότισης της υπόθεσης με την λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής αλλά και με την επιλογή να μην καταθέσουν στην Επιτροπή εκείνοι οι οποίοι φέρεται να είναι οι πρωταγωνιστές ενός παρακρατικού συστήματος που λειτουργούσε και παρακολουθούσε πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους και που προσπαθούσε να ελέγξει τα πάντα στη δημόσια και ιδιωτική σφαίρα της χώρας. Πρόκειται για ένα ζήτημα που επανέρχεται με ένα τρόπο ο οποίος δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Η δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει. Είναι προφανές ότι υπήρχε ένας καλά ενορχηστρωμένος μηχανισμός ο οποίος λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση του Μεγάρου Μαξίμου, με σκοπό να ελέγξει οτιδήποτε κινείται σε αυτή τη χώρα», ανέφερε.

Ερωτηθείς γιατί η υπόθεση των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών δεν αποτυπώνεται δημοσκοπικά, εκτίμησε ότι τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία, όπως το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, ο πληθωρισμός αλλά και οι συνεχείς αυξήσεις των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, των καυσίμων και οι ανατιμήσεις σε μια σειρά προϊόντων, δεν επιτρέπουν στους πολίτες να θέσουν ψηλά στις προτεραιότητές τους κάτι άλλο πέραν των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Ωστόσο, επισήμανε ότι «ζητήματα όπως το θέμα των υποκλοπών είναι πέρα και πάνω ακόμα και από τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους, καθώς, αφορούν τη λειτουργία της δημοκρατίας ενός κράτους δικαίου».

Και πρόσθεσε: «Παρά τη συντεταγμένη προσπάθειας της κυβέρνησης και φιλικών προς εκείνη Μέσων να υποβαθμίσουν τη ζήτημα στα μάτια της κοινής γνώμης, τη ζήτημα των υποκλοπών έχει αναδείξει το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός φέρει ακέραια την ευθύνη για την παρακρατική λειτουργία της ΕΥΠ η οποία παρακολουθούσε τους πάντες χωρίς να συντρέχουν ειδικοί λόγοι».

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών, με φόντο τις επόμενες εκλογές, κ. Κατρίνης τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί διαχρονικά με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και αποτελούσε πάντα εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας. Αν κάποιος πιστεύει πως η χώρα δεν μπορεί να μείνει σε ακυβερνησία, δεν θα πάει σε διχαστικά διλήμματα και δεν θα πολώσει το κλίμα ώστε να δημιουργήσει αδιέξοδα. Η ελληνική κοινωνία επιθυμεί τη σταθερότητα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να μπούμε οπωσδήποτε με μια κυβέρνηση η οποία θα έχει συγκεκριμένες επιλογές. Εμείς, πάμε με αισιοδοξία στις επόμενες εκλογές. Θεωρούμε ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό εκλογικό αποτέλεσμα. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει σταθερή άνοδο στις δημοσκοπήσεις τον τελευταίο χρόνο. Το βράδυ των εκλογών θα βρίσκεται στην όχθη των νικητών καταγράφοντας ένα πολύ καλό ποσοστό το οποίο θα του επιτρέπει να επιστρέψει ως πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα