back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Τσιάρας: Η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω στην αυστηροποίηση των εγκλημάτων κατά ανηλίκων

Διαβάστε επίσης

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην κάνει βήμα πίσω στην αυστηροποίηση των εγκλημάτων κατά ανηλίκων εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης στη συζήτηση επί της ρύθμισης για το Ειδικό Ποινικό Μητρώο με ειδεχθή εγκλήματα κατά των παιδιών.

Αφού επανέλαβε ότι σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο προβλέφθηκαν ισόβια σε βάρος παιδοβιαστών, ο Κ. Τσιάρας απάντησε και στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι στο Ειδικό Ποινικό Μητρώο προβλέπονται και αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, που μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερα νομικά προβλήματα.

«Το τεκμήριο της αθωότητας ξεπερνιέται γιατί η στάθμιση με τα εγκλήματα κατά ανηλίκων εκτιμάται είναι υπέρτερη» είπε ο Κ. Τσιάρας, καλώντας την αντιπολίτευση να βρεθεί ένας κοινός τόπος καθώς δεν μπορεί ένας άνθρωπος που επαναλαμβάνει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, όπως πολύ συχνά συμβαίνει, να εργάζεται ακολούθως σε σχολεία ή σε μονάδες με παιδιά.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως Μ. Χατζηγιαννάκης αν και υποστήριξε ότι η προστασία της ανηλικότητας είναι πρωτεύον στόχος για το κόμμα του, χαρακτήρισε επικοινωνιακού τύπου την νομοθέτηση με σκοπό την αλλαγή ατζέντας και εξέφρασε επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα της.

Το άρθρο στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε η εισηγήτρια Ν. Γιαννακοπουλου, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν τη ρύθμιση προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά ανεπαρκή, σχολιάζοντας πώς πρόκειται για συμπλήρωση του νομικού πλαισίου και όχι για μια οργανωμένη προσπάθεια νομοθέτησης, δηλαδή ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία της ανηλικότητας.

Newsroom Αθήνα 9,84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα