back to top
20.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

20.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ο συναρπαστικότερος των τελευταίων ετών. Μεγάλος νικητής του Μαραθωνίου και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου Δρόμου ο Χαράλαμπος Πιτσώλης, με χρόνο 2:23’:44’’. Ο Πιτσώλης, στο τελευταίο χιλιόμετρο έκανε την ανατροπή και προσπέρασε τον Κώστα Γκελαούζο, ο οποίος τελικά τερμάτισε δεύτερος. Πρώτη από τις γυναίκες τερμάτισε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου με χρόνο 2:46’:01’’.

Για μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έδωσε δυναμικό παρών, παίρνοντας μέρος στον παράλληλο αγώνα των πέντε χιλιομέτρων, ο οποίος διεξήχθη στο κέντρο της Αθήνας. “Είναι μεγάλη στιγμή” τόνισε “γιατί έχουμε την δυνατότητα να δείξουμε σ’ όλο τον κόσμο την εικόνα μιας Αθήνας ηλιόλουστης, εξωστρεφούς και αισιόδοξης”.

Κλειστό για τα αυτοκίνητα παραμένει το κέντρο της Αθήνας καθώς συνεχίζονται οι τερματισμοί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Αναλυτικά, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr. Αλλαγές υπάρχουν και στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ. Η γραμμή 6 του Τραμ «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» έχει τερματικό σταθμό τη στάση «ΦΙΞ», ως τις 8 το βράδυ.

Για συντάξεις και επιδόματα ανάλογα με τις αντοχές που υπάρχουν στο σύστημα και την οικονομία, μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Ειδικότερα για τις συντάξεις, σημείωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ότι πάνω από το 95% των συνταξιούχων θα πάρει αύξηση, ενώ ένας στους δυο θα δει αύξηση, που θα ισοδυναμεί περίπου με μια 13η σύνταξη.

Για τις εξελίξεις σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο αναμένεται να ενημερώσει αύριο τους Ευρωπαίους ομολόγους του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που θα μετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί, στις Βρυξέλλες.

Ο Ιρανός Μεχράν Καριμί Νασερί, ο οποίος ενέπνευσε τον Στίβεν Σπίλμπεργκ για την ταινία «The Terminal», με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, πέθανε στο γαλλικό αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ στο οποίο έζησε 18 ολόκληρα χρόνια. Ο Νασερί, γνωστός ως «Σερ Άλφρεντ», μετέτρεψε μια μικρή γωνιά του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ σε σπίτι του το 1988 και παρέμεινε εκεί μέχρι το 2006, εξαιτίας ενός νομικού «αδιεξόδου» και έπειτα από επιλογή. Μετά από κάποια χρόνια η γαλλική κυβέρνηση παραχώρησε στον Νασερί το δικαίωμα να ζει στη επικράτειά της, όμως ο Ιρανός επέστρεψε στο γνώριμό του πια περιβάλλον πριν από μερικές εβδομάδες, όπου κατέληξε από έμφραγμα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 13η αγωνιστική της Σούπερ λιγκ, παίζουν:

στις 16:00 ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης.

17:15 Παναθηναϊκός – Ατρόμητος.

Στις 18:00 Λαμία – Παναιτωλικός.

19:30 Ολυμπιακός – ΑΕΚ και στις 21:30 ΠΑΟΚ – Βόλος.

Και ο καιρός…

Παροδικές νεφώσεις αναμένονται αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη στο Γκάζι είναι 19.6 βαθμοί.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα