back to top
20.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

20.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Σε εορταστικό κλίμα η πρώτη Ανάσταση τους ναούς όλης της χώρας.

Το “Ανάστα ο Θεός” συνοδεύτηκε από εκκωφαντικό θόρυβο από τους πιστούς στον Άγιο Κωνσταντίνο στην Ομόνοια, με τους πολυελαίους να σείονται, συμβολίζοντας τη νίκη της ζωής επί του θανάτου. Πανηγυρική ήταν και φέτος η έξοδος του ιερέα στο ναό της Ευαγγελίστριας στη Χίο.

Στις 7 και μισή το απόγευμα αναμένεται η άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με άλλες πτήσεις για τη διανομή του σε όλη τη χώρα.

Την επικινδυνότητα των πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών που πολλές φορές καταλήγουν να τραυματίσουν τους πολίτες εφιστά με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ελληνική Αστυνομία. “Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι” τονίζει και σημειώνει ότι “το τελευταίο διάστημα έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες κάθε τύπου, ενώ έχουν συλληφθεί πάνω από 100 άτομα”.

Αναχωρούν σήμερα και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα. Χωρίς προβλήματα αυτή την ώρα η κίνηση των αυτοκινήτων στις εξόδους των εθνικών οδικών δικτύων σε Ελευσίνα και Αφίδνες.

Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά. Τα ξημερώματα, αναχώρησε το blue star 1 για Σύρο-Πάτμο-Λέρο-Κάλυμνο-Κω και Ρόδο με 1.299 επιβάτες. Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει χθες βράδυ αλλά η διαδικασία απόπλου καθυστέρησε λόγω εμπλοκής κάβου στην προπέλα.

Με ειδικά προγράμματα δρομολογίων θα κινούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς ως και την Τετάρτη του Πάσχα. Απόψε θα ολοκληρώσουν τα δρομολόγιά τους πριν τις 11 το βράδυ. Αναλυτικά τα δρομολόγια στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr.

Ανοιχτά ως τις 3 μετά το μεσημέρι θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, ενώ πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ μπορούν να είναι ανοικτά ως τις 8 το βράδυ. Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα οι λαϊκές αγορές. Δευτέρα και Τρίτη όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Μούρεσι Πηλίου. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής. Επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 9 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για μία συμφωνία ανακωχής στη Λωρίδα της Γάζας. Στο Κάιρο μεταβαίνει σήμερα για συνομιλίες αντιπροσωπεία της Χαμάς.

Ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν τέσσερις πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, αμερικανικής κατασκευής, που εξαπολύθηκαν εναντίον της χερσονήσου της Κριμαίας από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το πρωί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα