back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Παραμένει πολύ αυξημένη η κίνηση στην κάθοδο του Κηφισού από την Μεταμόρφωση μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια. Επίσης έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην άνοδο της Κηφισίας από το Ψυχικό έως το Μαρούσι. Στην κάθοδο της Κηφισίας, η κίνηση παραμένει αυξημένη από το Μαρούσι μέχρι τους Αμπελόκηπους.

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, στον απόηχο και των χθεσινών δημοσιευμάτων για τις παρακολουθήσεις.
Μιλώντας προ ολίγου ο πρωθυπουργός στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές. Απειλές που απευθύνονται και σε απλούς πολίτες», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «εξωθεσμικά κέντρα μας δείχνουν τα δόντια τους, εμείς οι Νεοδημοκράτες δεν μασάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, λέγοντας βαδίζουμε δίπλα στον πολίτη. Και ως πρώτη δύναμη της χώρας θα εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε τον Ιούλιο του 2019, φράζοντας το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά.

«Με καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα χυθεί άπλετο φως, όσον αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων», δήλωσε σήμερα ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, το όνομα του οποίου συγκαταλέγεται στη λίστα προσώπων που παρακολουθούνταν, βάσει του δημοσιεύματος της εφημερίδας Documento.

Την τρίτη κατά σειρά ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το θέμα των υποκλοπών κατέθεσε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον πρωθυπουργό αν δεσμεύεται ότι κανένας υπουργός και μέλος της κυβέρνησης που παρακολουθούνταν από το Predator δεν παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ, επικαλούμενος και δημοσιεύματα των εφημερίδων Documento και ΒΗΜΑ της Κυριακής. Εγκαλεί δε τον πρωθυπουργό ότι η επίμονη άρνησή του να έρθει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις μαρτυρά ενοχή.

Αίτηση Νίκου Ανδρουλάκη στο ΣτΕ να κηρυχτεί αντισυνταγματική η διάταξη, που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν παρακολουθηθεί από την ΕΥΠ.

Tην είδηση ότι ο επικεφαλής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς βρίσκεται στην Άγκυρα, για συνομιλίες με τον διευθυντή της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας της Ρωσίας, Σεργκέι Ναρίσκιν, επιβεβαίωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Ο αμερικανός αξιωματούχος αναμένεται να μεταφέρει μήνυμα σχετικά με τις συνέπειες της χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Την πρόθεση του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν να τηλεφωνήσει στον Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της G20, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Είμαστε έτοιμοι για ειρήνη, για όλη τη χώρα μας», δήλωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από την απελευθερωμένη από τα ρωσικά στρατεύματα Χερσώνα.

Αρνείται, τόσο το PKK, όσο και οι Κούρδοι της Συρίας, ότι έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη στη βομβιστική επίθεση, στην Κωνσταντινούπολη, όπου σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και 81ένας τραυματίστηκαν. Συριακής καταγωγής, εκπαιδευμένη από τους Κούρδους του PKK η φερόμενη ως δράστης της φονικής έκρηξης.

Στην Ελλάδα θα μεταφερθεί η γυναίκα που τραυματίστηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη, μετά από επικοινωνία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη με τον δικηγόρο της οικογένειας της και σε συνεννόηση με το Προξενείο.

«Η Ελλάδα προστατεύει καλά τα σύνορά της και ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της», απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΣ, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ότι εάν δεν είχε συλληφθεί, η δράστης θα είχε διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα.

Ο τούρκος Υπουργός εξαπέλυσε επίθεση και κατά των ΗΠΑ. «Δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε τροφοδοτούν τις περιοχές των τρομοκρατών στο Κομπάνι και στέλνουν χρήματα από τη Γερουσία τους. Πρέπει να συζητηθεί η συμμαχία μας με ένα τέτοιο κράτος.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα για τον τριήμερο εορτασμό της 49ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που ξεκινά από αύριο. Έως την Παρασκευή αναρτώνται στο My Car τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023.

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου για τους ελεύθερους και δημόσιους χώρους.

Συμφωνία για στρατηγική συνεργασία κατά τις συζητήσεις της Διάσκεψης για την Κλιματική Κρίση COP27 που πραγματοποιείται στο Μπαλί, έχουν υπογράψει, τρία μέλη της Συμμαχίας των Κρατών με Τροπικά Δάση -η Βραζιλία, η Ινδονησία και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό- με στόχο τον συντονισμό τους για την προστασία τους, σύμφωνα με πληροφορίες τού Guardian.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα