back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λονδίνο: Ζητάει προξενική πρόσβαση στον Βρετανοαιγύπτιο απεργό πείνας Αλάα Αμπντ Ελ Φάταχ

Διαβάστε επίσης

Η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για να εξασφαλίσει προξενική πρόσβαση στον απεργό πείνας Αλάα Αμπντ Ελ Φάταχ, ο οποίος έχει αιγυπτιακή και βρετανική υπηκοότητα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι.

Η οικογένειά του δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ενημερώθηκε από τις αρχές της φυλακής στην οποία κρατείται ότι αποφασίστηκε ιατρική παρέμβαση για τη διατήρηση της υγείας του.

“Αυτό που θα κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε προξενική πρόσβαση διότι είναι Βρετανός που έχει διπλή υπηκοότητα και αυτό είναι που περιμένουμε (να γίνει) και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για να εξασφαλίσουμε λύση σε αυτήν την μακρά και πολύ δύσκολη υπόθεση”, δήλωσε ο Κλέβερλι στον Times Radio.

Ο Αμπντ Ελ Φάταχ, ο οποίος κάνει απεργία πείνας από τον Απρίλιο φέτος, είχε δηλώσει ότι θα σταματήσει να πίνει νερό στις 6 Νοεμβρίου για να συμπέσει με την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα COP27 που διεξάγεται στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι ήγειρε το ζήτημα αυτό στον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, όταν μετέβη στην Αίγυπτο για την διάσκεψη κορυφής για το κλίμα την περασμένη εβδομάδα.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα