back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε 2-0 σετ από τον Τζόκοβιτς

Διαβάστε επίσης

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά μετά από δυο κλειστά σετ και κατέκτησε την 42η νίκη της καριέρας του στα ΑΤΡ Finals, ξεκινώντας με το δεξί την προσπάθειά του στη φετινή διοργάνωση.

Ούτε αυτή την φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νόβακ Τζόκοβιτς στο δεύτερο ματς του «κόκκινου γκρουπ» των ATP Finals.

O Σέρβος νίκησε τον Έλληνα πρωταθλητή, αυτή τη φορά με 2-0 σετ (6-4, 7-6) και μπήκε με το δεξί στο τουρνουά.

Αυτήν, ήταν η 2η νίκη του επί του 24χρονου Έλληνα, μέσα σε μόλις εννέα ημέρες και ήρθε για να επιβεβαιώσει πως ο Τζόκοβιτς, βρίσκεται σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση, παρά το γεγονός ότι έχασε τον τίτλο στο Paris Masters, από τον Χόλγκερ Ρούνε.

Κόντρα στον Τσιτσιπά, όπως έκανε και στο παιχνίδι τους στο Παρίσι πριν λίγες ημέρες, έδειξε εντυπωσιακή σταθερότητα πίσω από το σερβίς του και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τον Στέφανο, πριν καταφέρει να φτάσει στην 7η συνεχόμενη νίκη του στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ο Τσιτσιπάς καλείται, πλέον, στη συνέχεια να κάνει δύο νίκες αρχής γενομένης από το επόμενο ματς με τον Μεντβέντεφ.

Ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων, κέρδισε 50/63 πόντους πίσω από το σερβίς του και έσωσε το μοναδικό break point του αντιπάλου του, στο 4ο game του 2ου set με το σκορ στο 1-2. Εκείνη, ήταν η μοναδική στιγμή που ο Τσιτσιπάς μπόρεσε να προβληματίσει πραγματικά τον Τζόκοβιτς, σε service game του Σέρβου.

Ο πρώην νο1 του κόσμου και κάτοχος 5 τίτλων στους τελικούς της ATP, έκανε το 10-2 στις αναμετρήσεις του απέναντι στον Τσιτσιπά, με την τελευταία νίκη του Έλληνα τενίστα να χρονολείται το 2019.

πηγή tennis 24

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα