back to top
17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ένα 24ωρο μετά την εκτόξευση πυραύλου που έπεσε στην Πολωνία, κοντά στα ουκρανικά σύνορα, όπου δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους Κίεβο και Μόσχα κατηγορούν αλλήλους.
Σε συνέντευξή του στο BBC, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, επανέλαβε ότι η έρευνα για το πυραυλικό πλήγμα στο πολωνικό χωριό κοντά στα ουκρανικά σύνορα βρίσκεται σε εξέλιξη. Χωρίς να αποδώσει ευθύνη σε καμία πλευρά, τόνισε: «Οι πόλεμοι είναι επικίνδυνοι και κατά τη διάρκειά του γίνονται λάθη».
Ερωτηθείς εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αποφευχθεί κλιμάκωση του πολέμου μέσω ατυχήματος, τόνισε ότι ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσία, καθώς και ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και άλλους παράγοντες και τη Ρωσία είναι ανοιχτός. Συμπλήρωσε ότι πρέπει να διασφαλίζουμε ότι όταν έχουμε συμβάντα ή ατυχήματα, όταν υπάρχει σε εξέλιξη ένας πόλεμος στη γειτονιά μας, δεν θα επιτρέπουμε την ανεξέλεγκτη διάχυσή του.

H εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Αντριέν Γουάτσον, ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον εμμένει στην εκτίμηση της Βαρσοβίας ότι η χθεσινή έκρηξη προκλήθηκε από ουκρανικό πύραυλο.
Νωρίτερα το Κρεμλίνο κατηγόρησε την Πολωνία ότι αντέδρασε με «απολύτως υστερικό» τρόπο στο χθεσινό περιστατικό, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για εξηγήσεις τον Πολωνό πρέσβη.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επανέλαβε ότι η χθεσινή έκρηξη προκλήθηκε από ρωσικό πύραυλο, προσθέτοντας ότι βασίζει τα συμπεράσματά του σε αναφορές του ουκρανικού στρατού τις οποίες «δεν μπορεί παρά να εμπιστευθεί». Παράλληλα δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει κάνει καμία πρόταση για ειρηνευτικές συνομιλίες στο Κίεβο. «Δεν επικοινωνούνε μαζί μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επισπεύδεται η αύξηση στις συντάξεις και η καταβολή της ειδικής οικονομικής ενίσχυσης σε χαμηλοσυνταξιούχους και δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων.
Σύμφωνα με το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, η υπουργική απόφαση για τις αυξήσεις στις συντάξεις, αναμένεται πριν από τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ εως τις 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν τα επιδόματα.
Παράλληλα, μονιμοποιούνται οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών της τελευταίας διετίας και θεσπίζεται ενιαίο πλαίσιο καθορισμού της αναπηρίας και των σχετικών παροχών.

“Κατάπληκτη» αλλά και «δυσαρεστημένη» δηλώνει η ΑΔΑΕ, σε ανακοίνωσή της, για τη «θεσμική παράλειψη» της κυβέρνησης, όπως σημειώνει, να μην απευθυνθεί στην Αρχή για το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση σχετικά με το νέο πλαίσιο διενέργειας νόμιμων επισυνδέσεων.

Σε ισχύ έως αυτή την ώρα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στα δυο ρεύματα της εθνικής Αθηνών Θεσσαλονίκης στο ύψος της Λάρισας, όπου το απόγευμα ανετράπη βυτιοφόρο που μετέφερε εύφλεκτο υλικό.

Εντολή για διενέργεια ΕΔΕ στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και με βάση τις οποίες ένας άνδρας ξυλοκόπησε έναν 14χρονο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση ενός 7χρονου αγοριού. Το περιστατικό έγινε χθες στο νοσοκομείο, όπου φιλοξενούνται οι δυο ανήλικοι με εισαγγελική εντολή, χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 7χρονος είπε στην μητέρα του ότι τον παρενόχλησε ο 14χρονος στις τουαλέτες. Η μητέρα, ενημέρωσε τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος με τη σειρά του, πήγε στο νοσοκομείο και ξυλοκόπησε τον 14χρονο.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας αύριο στην Αθήνα, λόγω της πορείας για την 49η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι πύλες θα ανοίξουν στις 8 και μισή το πρωί και θα κλείσουν στη μία μετα το μεσημέρι και ακολούθως θα ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Κλειστός από τις τρείς μετά το μεσημέρι ο σταθμός του Μετρό “Μέγαρο Μουσικής” και από τις τέσσερις και μισή οι σταθμοί “Σύνταγμα” και “Ευαγγελισμός”. Στεφάνια κατέθεσαν το πρωί οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης, και αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων σε όλη την επικράτεια, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα