back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ειρηνικά ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ,για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία στην πορεία συμμετείχαν περίπου είκοσι χιλιάδες άτομα.
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας. Κανονικά λειτουργούν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Mέγαρο Μουσικής», που είχαν κλείσει το μεσημέρι. Το απόγευμα, η πορεία ξεκίνησε από την οδό Σταδίου με επικεφαλής εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων. Επίσης συμμετείχαν φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΜέΡΑ 25, το ΚΚΕ, κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σε 17 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία στα Εξάρχεια, μετά από προληπτικούς ελέγχους. Eπεισόδια νωρίτερα πέριξ της πλατείας Κλαυθμώνος, με αγνώστους να πετούν βόμβες μολότοφ προς τα ΜΑΤ, που απάντησαν με δακρυγόνα.

Μικροεπεισόδια και στη Θεσσαλονίκη, όταν ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από τον χώρο του Αριστοτελείου επί της Αγίου Δημητρίου και πέταξε βόμβες μολότοφ σε σταθμευμένη μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ.

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα, στη διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά το διπλωματικό επεισόδιο που συνέβη το πρωί στο αεροδρόμιο της Τρίπολης λέγοντας πως μόνο “με την Κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις εκλογές, ώστε αυτή η Κυβέρνηση να εκπροσωπεί την πραγματική βούληση του λαού της Λιβύης” θα συνομιλεί η Ελλάδα. Ο Νίκος Δένδιας αρνήθηκε να αποβιβαστεί από το αεροσκάφος, στην Τρίπολη, καθώς στο αεροδρόμιο τον περίμενε η υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Ντμπεϊμπά, Νάιλα Μάνγκους, η οποία τον Οκτώβριο είχε υπογράψει την τουρκο-λιβυκή συμφωνία, σε συνέχεια του παράνομου τουρκολιβυκού Μνημονίου. Σημειώνεται ότι υπήρχε συμφωνία για συνάντηση του κ. Δένδια μόνον με τον Πρόεδρο Μένφι και όχι με την κ. Μανγκούς, η οποία αθετήθηκε, όπως τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών. Η ελληνική αποστολή μετέβη στη συνέχεια στη Βεγγάζη, όπως ήταν προγραμματισμένο. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση της Τρίπολης κλιμάκωσε τη διπλωματική κρίση, με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Μοχάμεντ Χαμούντι, να δηλώνει μέσω του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu ότι “καταδικάζουμε τη στάση του κ. Δένδια και θα αναλάβουμε δράση”. Λίγο αργότερα, η λιβυκή κυβέρνηση κάλεσε για εξηγήσεις τον Έλληνα επιτετραμμένο στην Τρίπολη και ανακάλεσε τον διπλωματικό της εκπρόσωπο στην Αθήνα για διαβουλεύσεις. Στη Βεγγάζη, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος καταδίκασε ξεκάθαρα τα τουρκολιβυκά μνημόνια.

“Η σημερινή ντροπιαστική και απαράδεκτη εικόνα να τίθεται ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας προκλητικά προ τετελεσμένων ,από την μεταβατική Κυβέρνηση της Λιβύης, μαρτυρά δυστυχώς την αδύναμη διεθνή εικόνα της χώρας και της εξωτερικής μας πολιτικής, αλλά και την έλλειψη σχεδιασμού σε ένα τόσο σημαντικό ταξίδι. Υπήρχε σοβαρά περίπτωση η Κυβέρνηση που ελέγχει την Τρίπολη, να μην επεδίωκε την εκπροσώπησή της σε επίσκεψη ξένου αξιωματούχου;”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται κοινή έρευνα της Πολωνίας και των ΗΠΑ στην τοποθεσία που επλήγη από πύραυλο στην Πολωνία, το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με το CNN . Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, η έκρηξη προκλήθηκε από την ουκρανική αεράμυνα. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ωστόσο, έχει δηλώσει ότι αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ότι θεωρεί απαραίτητη την συμμετοχή Ουκρανών στην έρευνα.

Να ενθαρρύνουν το Κίεβο να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις κάλεσε τις ΗΠΑ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παρατείνεται για 4 μήνες η συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα. ΟΗΕ και Τουρκία παραμένουν εγγυητές της πρωτοβουλίας.

Ευρεία πλειοψηφία συγκέντρωσε στη Βουλή η ρύθμιση που προβλέπει Ειδικό Ποινικό Μητρώο για δράστες ειδεχθών εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων – παρών από την αντιπολίτευση δήλωσε μόνο το ΜΕΡΑ 25. Η αντιπολίτευση έδωσε επίσης θετική ψήφο στη ρύθμιση για το panic button, το οποίο εγκαθίσταται στα έξυπνα κινητά, και ειδοποιεί την Αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. “Δεν μπορεί παρά όλοι μας να στεκόμαστε όλοι στην ίδια πλευρά σε σχέση με την προστασία ανηλίκων”, δήλωσε για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο υπ. Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Προκαταρκτική έρευνα διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ,για τις συνθήκες διαβίωσης στις δομές φιλοξενίας ανηλίκων της Κιβωτού του Κόσμου, έπειτα από καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποιήσεις ανηλίκων που διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από τον Συνήγορο του Πολίτη. “Δεν γνωρίζουμε ούτε τα καταγγγελλόμενα περιστατικά ούτε τα πρόσωπα” τονίζει η Κιβωτός του Κόσμου .Καταδικάζει απερίφραστα τέτοια περιστατικά και διαβεβαιώνει ότι πρώτη η Κιβωτός του Κόσμου και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της θα συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων». Στον απόηχο της είδησης το υπουργείο Εργασίας απέσυρε τη διάταξη για παραχώρηση χρήσης κτηρίου του ΕΦΚΑ, στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Δικαστήριο αθώωσε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας και κυβερνητικό εταίρο της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την κατηγορία της δωροδοκίας μάρτυρα στη δίκη για το σκάνδαλο «Ρούμπι Γκέιτ».

H 82χρονη Nάνσι Πελόζι, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμα, έπειτα από την οριακή επικράτηση των Ρεπουμπλικανων στο σώμα. Η θητεία της ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο. Διάδοχός της αναμένεται να είναι ο Κέβιν Μακάρθι.

Σε φιλική αναμέτρηση στη Βαλέτα η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Μάλτα.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, αναμένονται αύριο στην Αττική, παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

19 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα