back to top
16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκινούν οι καταθέσεις παιδιών και εργαζομένων – Τέσσερα πρόσωπα στο «μικροσκόπιο»

Διαβάστε επίσης

Σήμερα αναμένεται να αρχίσουν οι καταθέσεις παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή και εργαζομένων για τα όσα έχουν έρθεί στο φως της δημοσιότητας για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Εν τω μεταξύ, τέσσερα πρόσωπα βρίσκονται πλέον στο κάδρο της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση, με περισσότερες από δέκα καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και δύο μάρτυρες, οι οποίοι έχουν δηλώσει πρόθεση αυτοβούλως να προσέλθουν να καταθέσουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσά τους βρίσκεται και μάρτυρας που κατοικεί στο εξωτερικό και έχει δηλώσει ότι θέλει να καταθέσει στην εισαγγελία.

Η εισαγγελία μελετά τις τουλάχιστον 10 καταγγελίες που έχει στα χέρια της από το Συνήγορο του Πολίτη και οι οποίες αφορούν στην πλειονότητα τους κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία και απομόνωση παιδιών από το σχολείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη από τα τέλη Αυγούστου στην εισαγγελία έφτασαν δύο διαδοχικά emails του Συνήγορου του Πολίτη.

Η δικογραφία με το προανακριτικό υλικό που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια βρίσκεται ήδη στα χέρια δύο εισαγγελέων ανηλίκων, της Αικατερίνης Κοπελάκη και της Δάφνης – Κυριακής Τσιχλή.

Οι δύο εισαγγελείς συνεχίζουν επί της ουσίας τη διερεύνηση της υπόθεσης από εκεί που σταμάτησε η ασφάλεια με στόχο την ταχύτατη διερεύνηση και ολοκλήρωση της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται μία σειρά από ανήλικα θύματα.

Οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί ερευνούν το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση προχωρά σε τοποθέτηση νέου ΔΣ στην Κιβωτό του Κόσμου το ταχύτερο δυνατό, «με ανθρώπους υψηλού κύρους που θα διακρίνονται για την κοινωνική τους προσφορά» όπως δήλωσε στην Επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Θα κινηθούμε γρήγορα έχοντας ως βασική έννοια να μην καταρρεύσει η δομή και υπάρξει έλλειμμα εμπιστοσύνης προς αυτή και άλλες δομές, καθώς αυτό θα είχε δραματικές συνέπειες για τα παιδιά που διαμένουν σε αυτές. Μας ενδιαφέρει οι δομές να μείνουν όρθιες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μίνα Μουστάκα, Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα