back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο 19χρονος

Διαβάστε επίσης

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε στις Εισαγγελείς Ανηλίκων που ερευνούν την υπόθεση της Κιβωτού ο 19χρονος που έχει καταγγείλει ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ενόσω ήταν φιλοξενούμενος σε δομή του ΜΚΟ.

Ο 19χρονος σήμερα καταγγέλλων είναι ο πρώτος πρώην φιλοξενούμενος στην Κιβωτό που έχει καταγγείλει ηγετικό στέλεχος του ΜΚΟ για σεξουαλική κακοποίηση που όπως αναφέρει, έχει υποστεί πριν ενηλικιωθεί.

Κατάθεση στις δύο εισαγγελείς ανηλίκων έδωσε και ακόμη ένας πρώην φιλοξενούμενος σε δομή της Κιβωτού ο οποίος πλέον δεν κατοικεί στην Ελλάδα. Ο μάρτυρας φέρεται να ισχυρίζεται ότι είχε υποστεί κακοποίηση όσο διέμενε σε εγκαταστάσεις του ΜΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος στη διάρκεια της συμπληρωματικής του κατάθεσης επανέλαβε τις καταγγελίες του περί σεξουαλικής κακοποίησής του. Από την πλευρά του ο νεαρός που ήρθε από την Ολλανδία φέρεται να κατέθεσε περιστατικά που οδηγούν σε σωματική βία και κακοποίηση κυρίως από δύο εργαζόμενους στη δομή, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο κάδρο των ερευνών της δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ, με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο και σε τρία ακόμη πρόσωπα η είσοδος στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου. Η απόφαση αφορά τα τέσσερα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο κάδρο των ποινικών ερευνών και ισχύει για ενενήντα μέρες.

Μίνα Μουστάκα/AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα