back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δηλαδή 156 ναι, υπερψηφίστηκε νωρίτερα το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη. 141ένας βουλευτές της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν επί της αρχής αλλά και στα άρθρα 7 και 10 που αφορούν τη δυνατότητα απασχόλησης γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα και προβλέπουν την προκήρυξη θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ, με καθεστώς μερικής απασχόλησης. Για τα συγκεκριμένα άρθρα είχε ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και στο τέλος της συνεδρίασης από το ΠΑΣΟΚ. Δεν είστε προοδευτικοί αλλά οπισθοδρομικοί, προχωράμε μπροστά τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο κάνει συμμάζεμα και βρίσκει λύση με κανόνες.

Στο ακανθώδες ζήτημα των τραπεζών αναφέρθηκε ιδιαιτέρως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρωινή του συνάντηση με την ΠτΔ Κατερίνα Σακκελαροπούλου, στο πλαίσιο των τακτικών ενημερωτικών τους συναντήσεων. Πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Κάλεσε δε τις τράπεζες να στηρίξουν τα ευάλωτα νοικοκυριά και να αποτρέψουν τη δημιουργία μιας νέας γενιάς «κόκκινων δανείων».

Βλέπουμε μέσα σε συνθήκες κρίσης οι τράπεζες να έχουν κέρδη πάνω από 1 δισ. ευρώ μέσα στον χρόνο η κάθε μία. Ακριβώς διότι αυξάνονται διαρκώς τα επιτόκια χορηγήσεων και μένουν σταθερά χαμηλά τα επιτόκια των καταθέσεων τό9νισε από το Κιλκίς όπου περιοδεύει ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για αδιαφορία απέναντι σε αυτή την κατάσταση που παίρνει, όπως είπε, ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Εν τω μεταξύ σχεδόν «παγωμένο», στο 0,05 %, παραμένει το επιτόκιο των νέων καταθέσεων τον Οκτώβριο όταν το επιτόκιο των νέων δανείων αυξήθηκε στο 4,86% από 4,60% ένα μήνα νωρίτερα σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για τον Οκτώβριο που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Το κυμαινόμενο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων σχεδόν διπλασιάστηκε από την αρχή του χρόνου (από 2,36% στο 4%).

«Κεραυνούς» μέσω του Αθήνα 9.84, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης με αφορμή το καλάθι του νοικοκυριού. Χαρακτήρισε το μέτρο «αποτυχημένο», ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και κατά του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας ότι είναι ο μόνος που ισχυρίζεται ότι πέτυχε και το διαφημίζει ενώ τον προέτρεψε να στρέψει την προσοχή του στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα ώστε να υπάρξει πραγματική μείωση των τιμών των προϊόντων.

Συγκλονιστικές περιγραφές και σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Συγγενείς των θυμάτων μέσα από μεγάλη συναισθηματική φόρτιση είπαν τα όσα ανείπωτα έζησαν στη φρίκη της φωτιάς βλέποντας δικούς τους ανθρώπους να καίγονται. Το ακροατήριο σε μια ύψιστη κίνηση σεβασμού στην Βαρβάρα Βουκάκη Φύτρου, η οποία έχασε ολόκληρη την οικογένεια της στη φωτιά- 2 παιδιά και τον άντρα της-, σηκώθηκαν όρθιοι μόλις η πρόεδρος του δικαστηρίου την κάλεσε να ανέβει στο βήμα.

Καμπανάκι κινδύνου από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη για την έξαρση της εποχικής γρίπης από τα τέλη Δεκέμβρη έως τον Φεβρουάριο.

Όπως τόνισε στον Αθήνα 9.84 οι πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα -ειδικά οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα- καθως η γρίπη αυτή τη στιγμή είναι χειρότερη από τον κορονοϊό. Η κα Παγώνη τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να εμβολιαστούν και με τα επικαιροποιημένα εμβόλια καθώς σε όλη την Ευρώπη σημειώνεται έκρηξη κρουσμάτων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα να ποινικοποιηθεί η παραβίαση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλα τα κράτη-μέλη της.

Ενώ η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία συνεχίζεται, είναι πρωταρχικής σημασίας να εφαρμοστούν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ και η παραβίαση αυτών των μέτρων να μην αποδίδει καρπούς, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα, στο Innovathens, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, εδώ στο Γκάζι, ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που διοργανώνουν το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ σε συνεργασία με την Μονάδα Ηλεκτρονικής Υγείας και Διαχείρισης Γνώσης και άλλοι φορείς. Περισσότερα θα μας πει ο Σπύρος Χαλικιάς που την παρακολουθεί….

Περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι θα πρέπει να μεταφερθούν σήμερα σε ασφαλέστερα σημεία ύστερα από προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις στο ιταλικό νησί Ίσκια, όπου εξαιτίας κατολίσθησης το Σάββατο 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας αγνοείται.

Στην αθλητική σας ενημέρωση και στο Μουντιάλ: στις 5:00 το απόγευμα σέντρα για τους αγώνες Ν. Κορέα – Πορτογαλία και Γκάνα – Ουρουγουάη. Στις 9:00 το βράδυ, Σερβία – Ελβετία και Καμερούν Βραζιλία.

Και ο καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου – 18 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα