back to top
31.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

31.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Συνεχίστηκε η κατάθεση Τόμπρα στο Ειδικό Δικαστήριο για Παππά-Καλογρίτσα

Διαβάστε επίσης

Για «μια ιδιωτική διαφορά» στην οποία «υπεισήλθε η τότε κυβέρνηση και σημερινή αντιπολίτευση» με αποτέλεσμα «να επιχειρήσουν να εργαλειοποιήσουν τη δικαιοσύνη για πολιτικούς λόγους» έκανε λόγο ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας καταθέτοντας, για δεύτερη μέρα, στο Ειδικό Δικαστήριο όπου δικάζονται ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο μάρτυρας δέχτηκε ερωτήσεις τόσο από την πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάππα όσο και από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων για το παρασκήνιο των ημερών που προηγήθηκε του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016 επαναλαμβάνοντας πως ο επιχειρηματίας του είχε πει πως είχε επαφές με το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά. «Εγώ δεν τον είδα να περνά το κατώφλι του μεγάρου Μαξίμου» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως βεβαιώθηκε για τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία όταν είδε τα μηνύματα οικειότητας που αντάλλασε με τον πρώην υπουργό.

Από τον ίδιο ξέρω ότι του επιβλήθηκε. Την αλήθεια την ξέρει μόνο ο ίδιος» τόνισε ο μάρτυρας ο οποίος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ανέφερε πως «όταν ξεκίνησε να τρώει λάσπη ο Καλογρίτσας δεν στηρίχτηκε από την κυβέρνηση. «Έμεινε παντελώς αστήρικτος σε επίπεδο πολιτικό και επικοινωνιακό» κατέθεσε.

Πρόεδρος: Μας ενδιαφέρει αν ο Παππάς καθοδηγούσε τον Καλογρίτσα και αν του υποδεικνύει τι να κάνει και ο ίδιος ως κατευθυνόμενος σε αυτό το εγχείρημα. Έπαιξε αυτόν τον ρόλο και ο Παππάς παρενέβη το νόμο που είχε ψηφίσει ώστε ένα κανάλι να εξυπηρετούσε την κυβέρνηση; Περιγράφετε μια κυβέρνηση δια Παππά που πείθει και κατευθύνει τον Καλογρίτσα να κάνει ότι έκανε …

Μάρτυρας: Δεν είναι αυτό που εγώ πιστεύω αλλά αυτό που πίστευε και διαλαλούσε ο Καλογρίτσας. Αλλά από το αποτέλεσμα φαίνεται πως η κυβέρνηση τον κορόιδευε το Καλογρίτσα .Εκείνος αυτό πίστευε γιατί είναι ταγμένος στο σύστημα της Αριστεράς. Και να υπήρχε στην άκρη του μυαλού της κυβέρνηση αυτό το σενάριο έκαναν πίσω γιατί ήταν ανίκανοι να διαχειριστούν την εξουσία.

Πρόεδρος: Το εγχείρημα αυτό ήταν του Πάπα και του Καλογρίτσα;

Μάρτυρας: Η κυβέρνηση έβαλε τον Καλογρίτσα ή ο Καλογρίτσας επεδίωξε να μπει σε αυτό; Εγώ ξέρω από τον ίδιο ότι εκμεταλλεύτηκαν το αριστερό του μητρώο και το γεγονός ότι είναι οικοπεδούχος στην πολυκατοικία της αριστεράς. Αλλά δεν θα μου κάνει εντύπωση ότι γνωρίζοντας πως λειτουργεί η αριστερά μήπως τον εκμεταλλεύτηκαν με άλλο σκοπό για να μην κάνουν κανάλι αλλά να περάσουν στην ιστορία ότι έβαλαν τάξη στους τζαμπατζήδες των καναλιών .

Ωστόσο, ο μάρτυρας εξέφρασε την άποψη ότι για τον Νίκο Παππά δεν τίθεται θέμα παράβασης καθήκοντος.

Ερωτήσεις στον μάρτυρα έθεσε και ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που προχώρησε στην καταγγελία.

«Καμία καταγγελία δεν έκανα ποτέ και σιώπησα. Όταν ήρθε μια ψευδής απόφαση υποχρεώθηκα να απαντήσω σε αυτούς. Συμφωνείται μαζί μου σε αυτό; Υπέφερα και το κράτησα για τον εαυτό μου;» ρώτησε με τον μάρτυρα να απαντά: «Έτσι είναι» και τον Χρήστο Καλογρίτσα να προσθέτει: « Ο,τι υπέστην, υπέστην. Και να πέθαινα, θα πέθαινα. Δυστυχώς έβαζα το κόμμα μου μπροστά. Ο,τι είχα και δεν είχα και θεωρώ ότι στο ΚΚΕ ήμουν ο ένας μετά το Χαρίλαο. Όταν έλεγα «παιδιά» κάποια στιγμή είπα «Αλέξη και πέντε τετραετίες να κανείς πρωθυπουργός μεγαλύτερη ιστορία από μένα δε θα γράψεις».

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα