back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Είστε ψεύτης κ. Τσίπρα, το Predator δεν λειτουργούσε στο γραφείο μου (video)

Διαβάστε επίσης

Γενναία θεσμική απάντηση σε μια πρόκληση που δεν αφορά μόνο τη χώρα μας και η οποία αίρει τις αστοχίες που αναδείχθηκαν με την υπόθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφού υπενθύμισε τις επτά τομές που επιφέρει το νομοσχέδιο, επεσήμανε ότι καμία αλλαγή δεν μπορεί να εμποδίζει την αποστολή κρίσιμων βραχιόνων του κράτους, όπως η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ειδικά για την ΕΥΠ, ανέφερε ότι εφεξής ο επικεφαλής της θα είναι είτε διπλωμάτης, είτε απόστρατος αξιωματικός «και όχι δημοσιογράφος ή ιδιώτης μάνατζερ, κύριε Τσίπρα», είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε επίσης, ότι είμαστε η πρώτη χώρα που θέτουμε εκτός νόμου την ιδιωτική χρήση συστημάτων παρακολούθησης, ενώ για το θέμα της καταστροφής των πρωτοκόλλων παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας, τόνισε ότι συμμερίζεται τη μεγάλη δημοκρατική ευαισθησία που υπάρχει για το θέμα,θα πρέπει όμως -όπως είπε- να υπάρχει και εθνική ευαισθησία.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τοξικό θυμό, σκοτεινό λαβύρινθο λάσπης και εβδομαδιαίο σίριαλ αθλιότητας με δημοσιεύματα για παρακολουθήσεις πολιτικών, στρατιωτικών και άλλων, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στήνει το καλάθι της αθλιότητας και του διχασμού.
«Δεν περίμενα τίποτα άλλο από αυτούς που έστησαν τη σκευωρία της Novartis», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε το νόμο και αφαίρεσε το δεύτερο εισαγγελέα, ενώ διερωτήθηκε γιατί το 2019, πέντε μέρες πριν το κλείσιμο της Βουλής άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα για να μετατρέψει σε απλό πλημμέλημα το κακούργημα της υποκλοπής. «Πόσες άλλες αμαρτίες ξεπλύνατε τότε κ. Τσίπρα με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα;», είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάντως, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει το νομοσχέδιο και «να σταματήσει να σέρνει άλλο στο βούρκο τη δημοκρατία μας». Όσο για τις εκλογές, είπε ότι «θα γίνουν στην ώρα τους και θα τις κερδίσουμε».

Δεν παρακολουθούσα ούτε τον Χατζηδάκη ούτε τον Φλώρο

«Προφανώς και δεν παρακολουθούσα ούτε τον κ. Χατζηδάκη ούτε τον κ. Φλώρο. Είναι αδιανόητο να υπονοείται ότι παρακολουθούσα υπουργό της κυβέρνησης η τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα στη δευτερολογία του στη Βουλή όπου επικράτησαν πολύ υψηλοί τόνοι. Για τον κ. Φλώρο ο πρωθυπουργός είπε ότι «μόνο και μόνο ότι διακινούνται τέτοια σενάρια κάποιοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου θα χαίρονται πάρα πολύ».

Κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν παρακολουθούσε τον Στέργιο Πιτσιρόλα, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το 2008 οργάνωσε τα επεισόδια για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σε φορτισμένο κλίμα η τριτολογία Μητσοτάκη – Αποχώρησε από την αίθουσα

«Είπατε ότι το παράνομο λογισμικό λειτουργούσε στο γραφείο μου. Είστε ψεύτης» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι ουδέποτε το κράτος το προμηθεύτηκε και πάντως εκείνος δεν υπήρξε ποτέ αποδέκτης τέτοιας πληροφορίας πλην των επισήμων καναλιών της ΕΥΠ που αφορούσε θέμα εθνικής ασφάλειας.

«Δεν ντρέπεστε να λέτε ότι παρακολουθούσα τον κ Χατζηδάκη και τον κ Φλώρο και να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα» είπε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει όσα ισχυρίζεται για τον κ Φλώρο. Απαντώντας στο αίτημα του Αλέξης Τσίπρα να πάρει το λόγο μετά από εκείνον, ο πρωθυπουργός είπε ότι σε αυτές τις συζητήσεις εκείνος μιλά 3 φορές και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης 2 και αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνέστησε προσοχή με αφορμή το περιστατικό με τον 16χρονο Ρομά που τραυματίστηκε από σφαίρα αστυνομικού,  λέγοντας όχι στη στοχοποίηση της αστυνομίας συλλήβδην. Μάλιστα, είπε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτά που έγιναν το Δεκέμβριο του 2008, «φωτογραφίζοντας» ως υποκινητή τον ΣΥΡΙΖΑ. «Τελευταίο καταφύγιο των ενόχων είναι ο διχαστικός λόγος και η πατριδοκαπηλεία», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα για να θυμηθεί το 2018.

Δημήτρης Ράντος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα