back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη η κίνηση στην άνοδο του Κηφισου από Λένορμαν έως Ριζούπολη. Κίνηση και στην άνοδο της Κηφισιας, και στην καθοδο της παραλιακής από το γήπεδο Καραϊσκάκη έως το ίδρυμα πολιτισμού Σταύρος νιαρχος.

Καθυστερήσεις στην Αττική οδό στις εξόδους για Λαμία και στα 2 ρεύματα (προς Αεροδρόμιο και προς Ελευσίνα).

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Ασπρόπυργο, σε εταιρεία πολυεστερικών στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ συνδράμουν υδροφορείς τοπικής αυτοδιοίκησης. Μήνυμα εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους της περιοχής από το 112 να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα.

Νέα επεισόδια τη νύχτα από ομάδες Ρομά σε Ασπρόπυργο, Μέγαρα και Σχιστό Κορυδαλλού.

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ επιχείρησαν να απωθήσουν ομάδα ατόμων στη λεωφόρο Διυλιστηρίων όταν δέχθηκαν πυρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άντρας της ΟΠΚΕ τραυματίστηκε ελαφρά από σκάγια στο πρόσωπο.

Στα Μέγαρα κάηκε ένα όχημα στον παράδρομο της εθνικής οδού στο 40ο χλμ.

Η αστυνομία κατά τη διάρκεια χθεσινής επιχείρησης σε περιοχές της δυτικής Αττικής προχώρησε σε 7 συλλήψεις για ναρκωτικά και 4 προσαγωγές.

 

Σε μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, συνελήφθη 36χρονος ως φερόμενος δράστης της δολοφονίας 28χρονου στον καταυλισμό Ρομά στα Μέγαρα χθες το βράδυ.

Ενώπιον του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθεί θα βρεθεί ο 34χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Σε βάρος του αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα). Ρομά καλούν σε συγκέντρωση έξω από το δικαστικό Μέγαρο

Με ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε το ΚΚΕ ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για τo θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ και την προστασία από τα κακόβουλα λογισμικά.

Κατά τη χθεσινή ημέρα στην Ολομέλεια επικράτησαν υψηλοί τόνοι ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για εβδομαδιαίο σίριαλ αθλιότητας κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι στα σχέδια του εμπλέκει τις ένοπλες δυνάμεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη θράσος και δειλία και τον κάλεσε να απαντήσει αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπήρξαν παρακολουθήσεις των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων.

«Από τις 16 Νοεμβρίου στο ΥΠΕΞ διεξάγεται απόρρητη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρήθηκαν οι ευρωπαϊκοί και εθνικοί κανόνες που αφορούν την εξαγωγή προϊόντων λογισμικού», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης. «Ζήτησα να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην 9η Σύνοδο Κορυφής των χωρών του ευρωπαϊκού νότου που θα πραγματοποιηθεί στο Αλικάντε της Ισπανίας θα λάβει μέρος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενέργεια και οικονομία στο επίκεντρο.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Μεταξά, στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ από ομάδα περίπου 50 ατόμων. Οι αστυνομικοί έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, προκλήθηκαν φθορές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Τέσσερις τραυματίες εκ των οποίων μια εγκαυματίας και ένας με αναπνευστικά προβλήματα από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Ταμπούρια του Πειραιά μετά τις 2 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι ένοικοι απεγκλωβίστηκαν από τη ταράτσα του κτηρίου με τη χρήση βραχιονοφορυ οχήματος. Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς

Τεράστια πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο στη Μόσχα. Δυνάμεις της πυροσβεστικής «δίνουν μάχη για να ελέγξουν πυρκαγιά σε επιφάνεια 7.000 τετραγωνικών μέτρων».

Οι ρωσικές αρχές υποπτεύονται πως η πυρκαγιά οφειλόταν «σε εμπρησμό», σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα