back to top
18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σημαντική αύξηση κατά 18% στον αριθμό των νέων κρουσμάτων CoVID-19 την τελευταία εβδομάδα. Συγκεκριμένα, τα κρούσματα μετρώνται σε 51.824, εκ των οποίων το 30% ήταν επαναλοιμώξεις. Στα ύψη παραμένουν, την ίδια ώρα, οι αριθμοί των θυμάτων και των διασωληνωμένων ασθενών – ειδικότερα, 130 ασθενείς κατέληξαν, 88 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Δωρεές ύψους 1 δισ. ευρώ συγκέντρωσε η Διεθνής Διάσκεψη υποστήριξης της Ουκρανίας, ως συνδρομή προς τον πληθυσμό για να περάσει τον χειμώνα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά.

Σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την επικράτεια, υπό τον φόβο επεισοδίων, καθώς το πρωί κατέληξε, τελικά, ο 16χρονος Ρομά, ο οποίος στις 5 Δεκεμβρίου, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη. Την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του 16χρονου εξέφρασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, καλώντας ταυτόχρονα όλους να σεβαστούν τη Δικαιοσύνη. Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού. Στην Αθήνα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό του 16χρονου στις 7:00 το απόγευμα στα Προπύλαια, συγκεντρώσεις επίσης στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά κατασχέθηκαν από την Εύα Καϊλή και τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας “Le Soir”. Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του προφυλακισμένου Παντσέρι στις Βρυξέλλες, οι ανακριτές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Προσθέτοντας τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της ίδιας και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι στις Βρυξέλλες, η τεράστια έρευνα αποκάλυψε πάνω από 1,5 εκ. ευρώ. “Λίγα σάπια μήλα δεν μπορούν να καταστρέψουν την εικόνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, δήλωσε για το θέμα ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Αντόνιο Ταγιάνι από το Παρίσι.

“Στη συνεδρίαση της ευρωομάδας των Φιλελευθέρων και της ομάδας Μακρόν, οι επικεφαλής είπαν πως όσα έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας είναι η κορυφή του παγόβουνου και ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για νέες αποκαλύψεις”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος. “Η Καϊλή ετοιμαζόταν να πάει στη ΝΔ, το ξέρω”, είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ. Κύρτσος.

Στο μεταξύ, με συντριπτική πλειοψηφία 625 σε σύνολο 628 ψήφων το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της καθαίρεσης της Εύας Καϊλή από τη θέση της Αντιπροέδρου Σώματος. Δύο οι αποχές, ενώ ένας ευρωβουλευτής ψήφισε κατά. Σύμφωνα με το Politico, πρόκειται για τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή Μίσλαβ Κολακούσιτς, Κροάτη πολιτικού και συνιδρυτή του κόμματος «Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία». Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου θα μιλήσει στις 5:00 το απόγευμα, στο πλαίσιο της συζήτησης για το Qatargate, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Αύριο η απόφαση των βελγικών Αρχών για τη φυλάκιση ή μη της κ. Καϊλή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. “Αθώα” δηλώνει η ίδια, μέσω του δικηγόρου της στην Ελλάδα, Μιχάλη Δημητρακόπουλου. “Ειλικρινά, δεν χρειάζεται να πληρώσουμε τίποτα στα μέλη του (Ευρω)κοινοβουλίου για να τους πείσουμε”, δηλώνει στο Politico η επικεφαλής λομπίστρια του Κατάρ στη Γαλλία, Sihem Souid. Επανέλαβε ότι το Κατάρ δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο δωροδοκιών που συγκλονίζει Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

“Εξάγει η χώρα, αλλά δεν εξάγει προϊόντα, εξάγει διαφθορά στην Ευρώπη. Η διαφορά είναι ότι στην Ευρώπη υπάρχουν θεσμοί που λειτουργούν, υπάρχει δικαιοσύνη που συλλαμβάνει τους επίορκους, ενώ στην Ελλάδα απειλούνται με σύλληψη αυτοί που αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα και όχι αυτοί που διαπράττουν τα σκάνδαλα”, δήλωσε από τη Λαμία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Έφοδοι σε τουλάχιστον 6 εταιρείες που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από τις εισαγγελικές αρχές. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τα γραφεία των εταιρειών, έφοδοι πραγματοποιήθηκαν και σε σπίτια στελεχών τους, απ’ όπου φέρονται να κατασχέθηκαν στοιχεία που ενδεχομένως ενδιαφέρουν την έρευνα.

Στις 6:00 το απόγευμα ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού, με τις ομιλίες των γενικών εισηγητών των κομμάτων, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συζήτηση ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου, με τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Και οι ένστολοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα λάβουν το επίδομα των 600 ευρώ, που θα δοθεί εφάπαξ στους αστυνομικούς και τους λιμενικούς. Τη ρύθμιση υπερψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης. Καταψήφισε το ΜέΡΑ 25.

Μικρές οι προσδοκίες για συμφωνία για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και κατά το σημερινό Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ. Νέα πρόταση της τσεχικής προεδρίας για πλαφόν στα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, το θέμα θα παραπεμφθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης και κατόπιν σε νέα συνάντηση των υπ. Ενέργειας, στις 19 Δεκεμβρίου. “Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν. Η Ε.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της”, δήλωσε προσερχόμενος στο Συμβούλιο ο υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Συνεχίστηκε και σήμερα η δίκη για το Μάτι. Σε πλήρη ανυπαρξία του κράτους και χαοτικές καταστάσεις το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018 αναφέρθηκαν οι μάρτυρες. “Αφησα την μητέρα μου να καεί για να σώσω την γυναίκα και το παιδί μου”, κατέθεσε ένας μάρτυρας.

Πένθος στην ελληνική δημοσιογραφία. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο Γιάννης Διακογιάννης. “Εκπαίδευσε γενιές Ελλήνων και άλλαξε τον ρουν της αθλητικής δημοσιογραφίας”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. “Του «Διακογιάννη η φωνή» θα μείνει για πάντα στην Ιστορία”, τονίζει το ΚΚΕ. “Η φωνή που στιγμάτισε τα κυριακάτικά μας βράδια, η φωνή που έγινε τραγούδι στα στόματα φιλάθλων και μη, σίγησε για πάντα”, σημειώνει η ΕΣΗΕΑ.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Απόψε στις 9:00 ο πρώτος ημιτελικός του Μουντιάλ ανάμεσα στην Αργεντινή και την Κροατία. Στην Ευρωλίγκα, στις 20.00 Ολυμπιακός- Φενέρμπαχτσε και στις 21.45 Βαλένθια – Παναθηναϊκός.

Και φέτος ενόψει Χριστουγέννων ο Αθήνα 9,84, ανοίγει παράθυρο στον μαγικό κόσμο των βιβλίων. Από σήμερα έως τις 31 Δεκεμβρίου, μετά το δελτίο ειδήσεων στις 6:00, δέκα αγαπημένοι συγγραφείς αναλαμβάνουν δράση με μια σειρά ραδιοφωνικών αναγνώσεων μέσα από 10 βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους της πόλης, για 10 ραδιοφωνικές μεταδόσεις, παρουσία κοινού! Σήμερα ο Πέτρος Μάρκαρης διαβάζει στο βιβλιοπωλείο “Μετεωρίτης” (Φωκίωνος Νέγρη 68, Κυψέλη).

Και ο καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και το απόγευμα, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου – 16 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα