back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Χατζηδάκης: Αύξηση μισθών – συντάξεων και νέες θέσεις εργασίας το 2023

Διαβάστε επίσης

Η αύξηση μισθών και συντάξεων, καθώς και η δημιουργία 68.000 νέων θέσεων εργασίας, εντάσσονται στις δέκα πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει η κυβέρνηση εντός του 2023.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, από το βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού, οι νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, προβλέπουν:

1.Υλοποίηση των νέων προγραμμάτων της ΔΥΠΑ μέσω των οποίων προσφέρονται νέες ευκαιρίες απασχόλησης σε 68.000 ανέργους συμπολίτες μας, νέους γυναίκες, αναπήρους, μακροχρόνια ανέργους.

2.Σταδιακή επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, security και ασφαλιστικές ΔΕΚΟ βιομηχανίες, εστίαση, τουρισμός μετά τις τράπεζες και τα σουπερμάρκετ.

3.Οριζόντιες αυξήσεις 7,5% στις συντάξεις, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

4.Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2023, με τη διαδικασία να ξεκινά στις αρχές Ιανουαρίου.

5.Ενεργοποίηση νέων προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων και ανέργων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ

6.Εκκαθάριση των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ, σε συνέχεια της εκκαθάρισης των εκκρεμών κύριων συντάξεων φέτος.

7.Εφαρμογή του Μητρώου Παροχών Αναπηρίας και του προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού, δυο σημαντικά μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αναπήρων

8. Υλοποίηση των προγραμμάτων «Νταντάδες της Γειτονιάς» και δημιουργίας μονάδων παιδικής μέριμνας σε 120 μεγάλες επιχειρήσεις.

9.Επέκταση του ατομικού κουμπαρά στις επικουρικές συντάξεις και σε όσους νέους ηλικίας έως 35 ετών επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο σύστημα εθελοντικά. Ήδη, εκτιμάται ότι έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ο νέος φορέας θα καλύπτει 142.000 εργαζόμενους.

10.Εφαρμογή του προγράμματος «Σπίτι Μου» για την παροχή προσιτής και ποιοτικής στέγης σε 137.000 νέους, νέα ζευγάρια και ευάλωτους

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα