back to top
18.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Διαβάστε επίσης

Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε ο Νίκος Δένδιας από το Βελιγράδι τονίζοντας ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στη βάση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας και δεν θα παραιτηθεί των προσπαθειών για την υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων της».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον ομόλογο του της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς ο υπουργός Εξωτερικών συγκεκριμένα είπε ότι «ο αναθεωρητισμός, με τις νεοοθωμανικές φιλοδοξίες και τις απειλές πολέμου είναι κάτι που αντιμετωπίζει καθημερινά η Ελλάδα με το παράλογο αφήγημα της Τουρκίας. Θα ήθελα να διαμηνύσω από εδώ ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στη βάση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας και δεν θα παραιτηθεί των προσπαθειών για την υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων της».

Δεν αλλάζει η θέση μας για Κόσοβο

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι συζητήθηκε το θέμα του Κοσόβου και ότι επανέλαβε τη γνωστή θέση της Ελλάδας στο ζήτημα. «Στηρίζουμε πλήρως τη συνέχιση του Διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινας, με σκοπό την επίτευξη συνολικής, νομικά δεσμευτικής συμφωνίας. Σημαντική είναι η υλοποίηση των συμφωνηθέντων μεταξύ των δύο πλευρών – η υπογραφή υπάρχει. Και όπως λέμε πάντα, “pacta sunt servanda”. Όπως σας είπα, αύριο θα είμαι στην Πρίστινα και θα επαναλάβω ακριβώς αυτό που λέω εδώ στο Βελιγράδι» είπε ο κ Δένδιας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι συζητήθηκε επίσης το πώς θα προωθηθεί η περιφερειακή συνεργασία. «Αυτό είναι εξαιρετικής σημασίας. Συζητήσαμε για δύο τριμερή σχήματα: ένα μεταξύ Ελλάδας, Σερβίας και Βόρειας Μακεδονίας. Και άλλο ένα μεταξύ Ελλάδας, Σερβίας και Αλβανίας» είπε χαρακτηριστικά.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα