back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χριστούγεννα στη φυλακή θα κάνει η Εύα Καϊλή – Οι φόβοι για απαγωγή

Διαβάστε επίσης

Την παράταση της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή για ένα μήνα αποφάσισε η βελγική δικαιοσύνη , απορρίπτοντας το αίτημα των συνηγόρων της για αποφυλάκισή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Βρυξελλών η κ. Καϊλή έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών και να επανεξεταστεί το αίτημά της να βγει από την φυλακή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, μετά από 15 ημέρες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο δεν θα ασκηθεί έφεση οπότε το αίτημα να βγει από την φυλακή με περιοριστικούς όρους θα επανεξεταστεί μετά από 1 μήνα.

Όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ο συνήγορος της Eύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, το κλίμα ήταν από την αρχή αρνητικό για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, καθώς ο εισαγγελέας θεώρησε την κ. Καϊλή ύποπτη φυγής από τη χώρα και προέβαλε μάλιστα ως επιχείρημα ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ θα στείλουν κατασκόπους προκειμένου να την απαγάγουν και να τη μεταφέρουν στη χώρα τους.

Σε νέες δηλώσεις του στο Mega, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, υποστήριξε ότι στη διάρκεια της ακρόασης ο εισαγγελέας δεν διατύπωσε νομικά επιχειρήματα ικανά να αιτιολογήσουν την προφυλάκιση και απέδωσε την απόφαση σε πολιτικά κίνητρα.

Η ακρόαση της Εύας Καϊλή ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι και διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα, με τους δικηγόρους  της να ζητούν να αφεθεί ελεύθερη  με “βραχιολάκι” . «Η κ. Καϊλή είναι αθώα, αρνείται όλες τις κατηγορίες περί δωροδοκίας ή διαφθοράς», δήλωσε ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η απόφαση του του δικαστικού συμβουλίου εκδόθηκε περίπου οκτώ ώρες αργότερα.

Η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε χθες νωρίς το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Βρυξελλών από τις φυλακές του Αρεν όπου κρατείται, συνοδευόμενη από τον ελληνικής καταγωγής συνήγορό της Αντρέ Ριζόπουλο και τον ποινικολόγο Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Ο κ. Αντρέ Ριζόπουλος πρόσθεσε ότι «η Εύα Καϊλή συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών αρχών», ενώ εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι στοιχεία της δικογραφίας έχουν ήδη δημοσιευθεί στον Τύπο. Οπως είπε, δεν είχε δει ποτέ να γίνεται, σε τέτοιο βαθμό, παραβίαση του απορρήτου της διαδικασίας.

Το δελτίο τύπου της εισαγγελίας αναφέρει ότι η κ. Καϊλή βρέθηκε ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για την υπόθεση που αφορά οργανωμένο έγκλημα, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

Η εισαγγελία αναφέρει ακόμη πως για το καλό των ερευνών δεν θα δώσει περαιτέρω πληροφορίες σε αυτό το στάδιο.

Newsroom Αθήνα 9.84 με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα