back to top
18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σε περίπου μισή ώρα ξεκινά στην πλατεία Συντάγματος η μεγάλη γιορτή για την αλλαγή του χρόνου, με οικοδεσπότες τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά, οι οποίοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Το countdown για την αλλαγή του χρόνου θα δώσει μαζί με τον κόσμο της πόλης ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ωστόσο από 11 το βράδυ επι σκηνής θα βρίσκονται ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργιος Περρής, συνοδεία 10μελούς ορχήστρας δεξιοτεχνών μουσικών και σολίστ, θα γεμίζουν την Αθήνα γιορτινές μελωδίες.

Τη μουσική σκυτάλη θα παραλάβει η χορευτική cover band των Bejeezus με ρυθμούς pop, swing, latin και rocn n roll.

Η γιορτή θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1.

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων βάζει τη σφραγίδα του και στο Mega Open space πρωτοχρονιάτικο πάρτι, στη στοά της Βαρβακείου, με τους πιο σημαντικούς dj s να υπόσχονται χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Συνολικά 2.400 πλήρη και ζεστά «γεύματα αγάπης» ορεκτικά και παραδοσιακά γλυκά, θα διαθέσει σήμερα και αύριο το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, σε αδύναμους συμπολίτες μας, σε δομές φιλοξενίας αστέγων, αλλά και στους δρόμους της πόλης.

Με έντονα προεκλογικό άρωμα τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών:

«Προτεραιότητά μας ήταν και είναι, η κοινωνία να ευημερεί χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω» είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Έθεσε ως προτεραιότητες για το 2023 «καλύτερους μισθούς, αξιοπρεπή υγεία για όλους καθώς και προσιτή στέγη ιδίως για τη νέα γενιά». Ο κ Μητσοτάκης προανήγγειλε την αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Απριλίου του 2023, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι παρόλο που το 2023 είναι μία εκλογική χρονιά, δεν θα παρασυρθεί σε πλειοδοσία υποσχέσεων, μοιράζοντας χρήματα που δεν υπάρχουν.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι το 2023 μπορεί να είναι μια χρονιά ελπίδας, γιατί θα είναι η πρώτη χρονιά της αλλαγής. Η χρονιά που η δικαιοσύνη θα αρχίσει να επιβάλλει επιτέλους τη δική της κανονικότητα, στην οικονομία, την κοινωνία, την εργασία, το κράτος, παντού’’ όπως σημείωσε χαρακτηριστικά

Σε ένα πιο δίκαιο και δημιουργικό μέλλον ειδικά για τη νέα γενιά και στη ρήξη με τις πελατειακές αντιλήψεις εστίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, θέτοντας ως προτεραιότητα να αναδειχθούν νέο πολιτικό ήθος και αξίες.

Ο ΓΓ του Μέρα25, Γιάννης Βαρουφάκης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ανέφερε μεταξύ άλλων: «οι απαραίτητοι αγώνες δεν είναι ποτέ μάταιοι: «ας είναι αυτή η σκέψη οδηγός μας το 2023».

Από μια βουλευτική έδρα χάνουν η Α’ Αθήνας και η Α’ Πειραιά σύμφωνα με τη νέα κατανομή εδρών που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών, και η οποία βασίζεται στην πρόσφατη απογραφή. Δύο έδρες κερδίζει η περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και από μία ο Δυτικός και Νότιος Τομέας. Το σχετικό Προεδρικό διάταγμα αναμένεται να υπογραφεί έως τις 10 Ιανουαρίου. Αναλυτικά ο νέος εκλογικός χάρτης και στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση του πρωτοχρονιάτικου λαχείου. Ο αριθμός 81947 της 3ης σειράς κερδίζει 2 εκατ. ευρώ.

Από 8.000 ευρώ κερδίζουν όλα τα δελτία σε όλες τις άλλες σειρές που έχουν τον αριθμό 81947. Ο αριθμός 10966 σε όλες τις σειρές κερδίζει επίσης 8.000 ευρώ. Αναλυτικά οι κληρώσεις και στο site του σταθμού μας www.athina984.gr

Σε αργία τίθεται με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, ο 61χρονος εκπαιδευτικός στην Καλαμάτα, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος της 12χρονης κόρης του.

Νέα υπόθεση βιασμού στη Δράμα αυτή τη φορά. Συνελήφθη και αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα 36χρονος ο οποίος φέρεται να ασελγούσε επί ενάμιση χρόνο σε βάρος του 15χρονου γιού της συντρόφου του, ενώ αποπειράθηκε να βιάσει και έναν συνομήλικο φίλο του, τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Διεθνή

Σε λαϊκό προσκύνημα στο Βατικανό, θα τεθεί από Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, η σορός του επίτιμου Πάπα, Βενέδικτου του 16ου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών μετά από πολυετή μάχη με σωρεία ιατρικών προβλημάτων, τα οποία τον είχαν αναγκάσει να παραιτηθεί από τον Παπικό θώκο, στις 28 Φεβρουαρίου του 2013, οπότε και έλαβε τον τίτλο του επίτιμου Πάπα. Παγκόσμιο κύμα συλλυπητηρίων από θρησκευτικούς ηγέτες όλων των δογμάτων, αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, διεθνείς θεσμικούς φορείς, κληρικούς και λαό συρρέουν στο Βατικανό. Ο Βενέδικτος ο 16ος θα ενταφιαστεί σε κρύπτη στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στις 5 Ιανουαρίου.

Η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να καταστρέψει τη Ρωσία, ισχυρίζεται μεταξύ άλλων στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για την πρωτοχρονιά, ο Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν. «Η Δύση είπε ψέματα για την ειρήνη. Προετοιμαζόταν για επιθετικότητα…και τώρα χρησιμοποιούν κυνικά την Ουκρανία και τον λαό της για να αποδυναμώσουν και να διαιρέσουν τη Ρωσία. Ποτέ δεν το επιτρέψαμε αυτό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το κάνει», είπε χαρακτηριστικά.

Έκκληση για μεγαλύτερες προσπάθειες και ενότητα καθώς η χώρα εισέρχεται σε νέα φάση για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊου απηύθυνε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζιν Πινγκ. Θυμίζουμε ότι μετά από ένα πρωτοφανές για την Κίνα, κύμα διαδηλώσεων, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε πρόσφατα στην αλλαγή της πολιτικής μηδενικού covid, με συνέπεια την κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Στην έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή της Κίνας που έχει προκαλέσει εγρήγορση στους οργανισμούς δημόσιας υγείας για τις πιθανές εξελίξεις στην πανδημία παγκοσμίως, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ. Σημειώνει ότι η κατάσταση τελεί υπό επιτήρηση και ο ΕΟΔΥ μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες στη χώρα μας παρακολουθούν με ενδιαφέρον και επιφυλακτικότητα τις μεμονωμένες συστάσεις κρατών μελών της ΕΕ, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για διαφαινόμενη απειλή και η κινητικότητα από την Κίνα προς τη χώρα μας είναι μικρή και δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση. Ο ΕΟΔΥ, τονίζει επίσης ότι «παρότι τα αξιόπιστα επιδημιολογικά δεδομένα για την Κίνα σπανίζουν, οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία, δεδομένου ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει αναδυθεί μια νέα παραλλαγή με διαφορετικές ιδιότητες και δυνατότητα να προκαλέσει εκτεταμένη διασπορά».

Και η ανακοίνωση καταλήγει ότι «η χώρα μας έχει εναρμονιστεί με την μη επιβολή περιοριστικών μέτρων για τις διεθνείς μετακινήσεις, σύμφωνα με τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών και της ΕΕ και τελεί σε εγρήγορση για την εξέλιξη της πανδημίας και την προάσπιση της δημόσιας υγείας».

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται τις πρώτες πρωινές και τις νυχτερινές ώρες καθώς περιορισμένη θα είναι η ορατότητα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 12,2 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα