back to top
22.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

22.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται η ανησυχία για τους αμάχους στη Ράφα. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν το κύριο συνοριακό πέρασμα μεταξύ της Αιγύπτου και της νότιας Λωρίδας της Γάζας νωρίτερα σήμερα, κλείνοντας έναν ζωτικής σημασίας δρόμο για τη βοήθεια προς τον παλαιστινιακό θύλακα, ο οποίος βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα του λιμού.

Οι ΗΠΑ θεωρούν απαράδεκτο το κλείσιμο της Ράφα και του Κερέμ Σαλόμ απ’ όπου διέρχεται η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ. Ωστόσο διευκρίνισε ότι το σημείο εισόδου του Κερέμ Σαλόμ αναμένεται ν’ ανοίξει ξανά αύριο.

«Το Ισραήλ θα συνεχίσει την επιχείρησή του στην Ράφα μέχρι να καταστραφούν οι δυνάμεις της Χαμάς στην περιοχή», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ.
«Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις του Ισραήλ» τόνισε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και πρόσθεσε ότι η στρατιωτική πίεση συνεχίζει να είναι αναγκαία για την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

«Εάν συνεχιστεί η ισραηλινή επίθεση στη Ράφα δεν θα υπάρξει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός», προειδοποίησε ο αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν. «Η μπάλα είναι στο γήπεδο του Νετανιάχου», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «η τελευταία πρόταση για κατάπαυση του πυρός στην οποία συμφώνησε η Χαμάς «αντιπροσωπεύει το ελάχιστο που ικανοποιεί τις απαιτήσεις του λαού μας και της αντίστασής μας. Το πέρασμα της Ράφα ήταν και θα παραμείνει ένα καθαρά αιγυπτιοπαλαιστινιακό », τόνισε ο Χαμντάν.

Οι δηλώσεις έγιναν την ώρα που αντιπροσωπεία της Χαμάς έφθανε στο Κάιρο από τη Ντόχα για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Στο Κάιρο επέστρεψε και ο επικεφαλής της CIA Oυίλιαμ Μπερνς, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία του θα μεταβεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για την άφιξή της.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε στο Φανάρι ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ο οποίος εξέφρασε τη θλίψη του για τη μετατροπή της Μονής Χώρας σε ισλαμικό τέμενος. «Μας στεναχωρεί πολύ που η Μονή της Χώρας μετατράπηκε σε τζαμί. Υπάρχουν πρότυπα και κανόνες για το πώς προστατεύονται τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και οφείλουν όλα τα κράτη να τις τηρούν », ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, μετά την συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Ο κ. Δούκας είναι ο πρώτος Έλληνας αξιωματούχος που επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη μετά τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί.

Μετά τον Νίκο Μιχαλολιάκο και ο έγκλειστος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης. Το αίτημά του που υποβλήθηκε στην διεύθυνση φυλακών Δομοκού έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελία Λαμίας. Υπενθυμίζεται ότι η αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Πρώτη πολιτική αντιπαράθεση μετά το Πάσχα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σημερινές δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη από την Ήπειρο όπου περιοδεύει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη ΝΔ για την ανακοίνωση με αφορμή συνομιλία που είχε με πολίτες για την τραγωδία στα Τέμπη. «Πολιτικοί πάνε και φιλάνε χέρια το Πάσχα το παίζουν ευσεβείς, και μετά πηγαίνουν στη Βουλή και συγκαλύπτουν εγκλήματα, με κορυφαίο το έγκλημα των Τεμπών» υπογραμμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνυπογράψει το κατηγορητήριο για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, στην οποία ο Νίκος Ρωμανός έκανε λόγο για «χυδαιότητα, αθλιότητα και κατηφόρα», που «δεν έχουν τελειωμό». «Καλό θα ήταν η «ευαισθησία» της Νέας Δημοκρατίας να μην περιορίζεται στις συζητήσεις που έχει με πολίτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, αλλά στο να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν σε όσους συντέλεσαν στο έγκλημα των Τεμπών», ανέφερε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης – το πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο- θα επισκεφθεί αύριο την Άρτα και τα Ιωάννινα όπου θα παραμείνει έως την Πέμπτη.

Στην Κρήτη θα περιοδεύεσει από αύριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Πρώτος σταθμός τα Χανιά.

Στη Γερμανία από τις 9 έως τις 11 Μαΐου ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με πρόγραμμα Κυριακής και αργιών κινούνται και σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αύριο, Τετάρτη του Πάσχα, σε όλα τα μέσα θα εφαρμοστεί πρόγραμμα «Σαββάτου», ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς θα διέρχονται από τους σταθμούς ανά 12 λεπτά.

Στην αθλητική σας ενημέρωση:  Λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μακάμπι Τελ Αβίβ, το σκορ είναι 71-61

Και ο καιρός: Αραιές νεφώσεις, από το βράδυ πιο πυκνές προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. -20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα