back to top
16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Η νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα προκαλεί παγκόσμια ανησυχία.

Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ινδία και Νότια Κορέα έχουν ήδη επιβάλλει την υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού test 48 ωρών σε όσους ταξιδεύουν από την Κίνα. Αυστραλία και Καναδάς υιοθετούν την ίδια οδηγία από τις 5 Ιανουαρίου. Από σήμερα το μέτρο τέθηκε σε ισχύ και στη Γαλλία, με το Ελιζέ να απευθύνει έκκληση προς τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ να υιοθετήσουν κοινή υγειονομική στρατηγική έναντι της Κίνας. Την ίδια ώρα, η επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου ζήτησε από τους Υπουργούς Υγείας των κρατών μελών, να αξιολογήσουν από κοινού, τις πιθανές επιπτώσεις της εξάπλωσης της πανδημίας στην Κίνα.

Αυξημένη είναι από σήμερα η λιανική τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης. Για ένα τρίμηνο παρατείνεται η επιδότηση 15 λεπτών ανά λίτρο στην αντλία. Έως τις 13 Ιανουαρίου έχει παραταθεί η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων επιδομάτων θέρμανσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myθέρμανση.

Έως τις 10 Ιανουαρίου αναμένεται να ψηφιστεί το Προεδρικό διάταγμα για τον νέο εκλογικό χάρτη της χώρας, όπως διαμορφώθηκε μετά την πρόσφατη απογραφή. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, από μια βουλευτική έδρα χάνουν η Α΄ Αθήνας και η Α΄ Πειραιά.. Δύο έδρες κερδίζει η περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και από μία ο Δυτικός και Νότιος Τομέας. Αναζωπυρώνονται οι συζητήσεις για την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών..

Την επίσπευση της αύξησης του κατώτατου μισθού από 1ης Απριλίου προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επίσπευση δεν συνδέεται με το χρόνο προκήρυξης των εκλογών αποσαφήνισε σήμερα, ερωτηθείς σχετικά.

Καταργείται από σήμερα η ειδική εισφορά αλληλεγγύης που είχε επιβληθεί το 2013, (ν.4172/2013) στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων. Το ετήσιο όφελος για τους φορολογούμενους ξεκινάει από 22 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως 676 ευρώ. Οι δημόσιοι Υπάλληλοι θα δουν και την κατάργηση της ειδικής εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας.

Αυξήσεις της τάξης του 7,75% θα δουν από αυτόν τον μήνα στις συντάξεις τους το 94,6% των δικαιούχων όλων των ταμείων.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη έζησαν την εμπειρία του πρωτοχρονιάτικου εορτασμού στην πλατεία Συντάγματος και απόλαυσαν τα πυροτεχνήματα που έλουσαν με φως την Ακρόπολη. Τις μαγικές εικόνες μετέφερε σε όλο τον κόσμο το CNN International, το οποίο αφιέρωσε έξι διαδοχικές ζωντανές συνδέσεις με την Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα περισσότερα από 200 συνεργαζόμενα με το CNN δίκτυα σε όλο τον κόσμο αναμετέδιδαν το εντυπωσιακό σκηνικό στην “καρδιά” της πόλης. «Η Αθήνα όχι μόνο επανακάμπτει, αλλά προχωρεί μπροστά με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση» ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στο παγκόσμιο κοινό.

Μετά την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ιδιοκτητών και εμποροϋπαλλήλων αλλά και μεταξύ των εμπορικών επιχειρήσεων, σχετικά με την εθιμοτυπική αργία της 2ας Ιανουαρίου, πολλά πολυκαταστήματα και super market ανακοίνωσαν ότι θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο. Τα υπόλοιπα θα ανοίξουν την Τρίτη 3 Ιανουαρίου.. Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο οι λαϊκές αγορές. Με ωράριο αργιών θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς..

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο 36χρονος από τη Δράμα που κατηγορείται ότι ασελγούσε επί ενάμιση χρόνο σε βάρος του 15χρονου γιού της συντρόφου του, καθώς και για απόπειρα βιασμού ενός συνομήλικου φίλου του 15χρονου, τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Αντιμέτωπη με ύφεση θα βρεθεί τον νέο χρόνο το 1/3 της παγκόσμιας οικονομίας, εκτιμά η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, αποδίδοντας την αναμενόμενη οικονομική κρίση, στην ταυτόχρονη ύφεση ΗΠΑ, Ευρώπης και Κίνας.

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί από αύριο στο Βατικανό η σορός του επίτιμου Πάπα Βενέδικτου του 16ου, ο οποίος απεβίωσε χθες σε ηλικία 95 ετών. Θα ενταφιαστεί στις 5 Ιανουαρίου σε κρύπτη στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στη Ρώμη.

Αλλαγή σελίδας στη Βραζιλία. Ο 77χρονος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ορκίστηκε Πρόεδρος της χώρας, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σηματοδοτώντας την επιστροφή της κεντροαριστεράς στο τιμόνι της χώρας. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του απερχόμενου Προέδρου, Ζαίχ Μπολσονάρου από την τελετή ορκωμοσίας, στην οποία το παρών έδωσαν πενήντα ξένες αντιπροσωπείες, ανάμεσά τους 17 αρχηγοί κρατών.

Νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της χώρας μας από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος χθες, έκανε εναέριες επιθεωρήσεις πάνω από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. «Η Ελλάδα κατηγορεί την Τουρκία για επεκτατικότητα, για να καλύψει δικά της λάθη. Εξοπλίζουν τα νησιά παραβιάζοντας τις διεθνείς συμφωνίες» ισχυρίστηκε. Αναφερόμενος στο Καστελόριζο ανέφερε ότι η χώρα μας θέλει θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η Τουρκία ωστόσο δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του χθες, ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι από αυτό τον μήνα οι συνταξιούχοι θα δουν, μετά από πολλά χρόνια, αυξήσεις στις συντάξεις τους, οι γιατροί του ΕΣΥ αυξήσεις στις απολαβές τους, ενώ όλοι οι Έλληνες θα ανακουφιστούν από την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης, επιπρόσθετα δε, από το Φεβρουάριο η πολιτεία θα καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των βασικών εξόδων των νοικοκυριών.

Η Κροατία γίνεται από σήμερα το 20 κράτος μέλος της ζώνης του ευρώ και της συνθήκης Σένκεν. Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρέθηκε στα σύνορα Κροατίας – Σλοβενίας προκειμένου ως είθισται να καλωσορίσει τη νέα χώρα – μέλος, την 20η στην ευρωζώνη.

Η Σουηδία ανέλαβε σήμερα την 6μηνη εκ περιτροπής Προεδρία της ΕΕ, με τον πρωθυπουργό της χώρας Ουλφ Κρίστερσον να θέτει ως προτεραιότητες της Προεδρίας «μια πιο πράσινη, πιο ασφαλή και πιο ελεύθερη Ευρώπη». Ευχές για μια παραγωγική θητεία εξέφρασε στη σουηδική προεδρία το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ευχαριστώντας παράλληλα την Τσεχία για την επιτυχημένη προεδρία της το τελευταίο εξάμηνο.

Η Γερμανία παίρνει την σκυτάλη από τη Γαλλία και από σήμερα θα ηγείται της Κοινής Ομάδας Εργασίας Πολύ Υψηλής Ευθύνης του ΝΑΤΟ. Η Ομάδα δημιουργήθηκε το 2014, μετά την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και τις κρίσεις στη Μέση Ανατολή.

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 94ων ετών, ο Αριστοτέλης Διβάνης ένας εκ των θεμελιωτών του ελληνικού τουρισμού και ψυχή των ξενοδοχείων DIVANI. Πάλεψε για τον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο ώστε να έχει ενιαία φωνή και να μπει δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη φιλοξενίας. Η Κηδεία του θα τελεστεί την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις δύο μετά το μεσημέρι, από το Α΄ νεκροταφείο.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική, τοπικές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 11,9 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα