back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Εμφυλιοπολεμικό σκηνικό στη Βραζιλία. Μια μόλις εβδομάδα μετά την ορκωμοσία του Ινάσιο Λουλα Ντα Σίλβα στην Προεδρία, χιλιάδες υποστηρικτές του ακροδεξιού πρώην Προέδρου Ζαϊχ Μπολσονάρου βυθίζουν τη χώρα στο χάος.

Έχουν εισβάλλει στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Κογκρέσο, στο Ανώτατο Δικαστήριο καθώς και σε κτίρια Υπουργείων. Η αστυνομία κάνοντας ευρεία χρήση δακρυγόνων προσπαθεί να διαλύσει το πλήθος και να επιβάλλει την τάξη. Όπως έγινε γνωστό, ο Πρόεδρος Ντα Σίλβα δεν βρίσκεται στη Βραζιλία, καθώς πραγματοποιεί επίσκεψη στο Σάο Πάολο.

Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των τελευταίων εκδρομέων της εορταστικής περιόδου στο κλεινόν άστυ. Σύμφωνα με την Τροχαία, μέχρι αυτή την ώρα 30.700 αυτοκίνητα διήλθαν από τα διόδια Ελευσίνας. Περισσότερα από 25.000 ΙΧ επέστρεψαν στην Αθήνα από τα διόδια Αφιδνών.

Υπό το βάρος της έξαρσης των κρουσμάτων γρίπης, ιογενών λοιμώξεων και κορωνοϊου, επαναλειτουργούν αύριο τα σχολεία. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα για έως και 300.000 κρούσματα εβδομαδιαίως μέχρι τον Φεβρουάριο, και απευθύνουν ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής. Με εγκύκλιο του το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι δεν θα συνυπολογίζονται απουσίες έως και 5 ημερών για τους μαθητές που θα νοσήσουν, ενώ η ιατρική κοινότητα καλεί τους γονείς να κρατούν στο σπίτι τα παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα εποχικής γρίπης.

Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε στην Κύπρο η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου, Γεωργίου. Το παρών στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία έδωσαν εκπρόσωποι της θρησκευτικής, πολιτειακής και πολιτικής ζωής της Κύπρου.

Αυτοψία σε κτίρια που φαίνεται να έχουν υποστεί ζημιά από τον διπλό σεισμό στη Λέσβο θα πραγματοποιήσει αύριο κλιμάκιο μηχανικών από την Αθήνα. Ωσότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Δυτική Λέσβο, με απόφαση του οικείου Δημάρχου. Καθησυχαστικοί ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται κανονικά εμφανίζονται οι ειδικοί, επισημαίνουν ωστόσο ότι ακόμη δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Πρεμιέρα αύριο για τις χειμερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Προαιρετικά ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή 15 του μήνα.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται να βρεθεί αύριο η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, για τον θάνατο το πρώτου παιδιού της, της 9χρονης Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνήγορος υπεράσπισης θα ζητήσει αναβολή της δίκης. Θυμίζουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, με βασική κατηγορούμενη την 37χρονη Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται το σύνολο των κατηγοριών.

Μετά από 10 μήνες ακροαματικής διαδικασίας ο Πέτρος Φιλιππίδης απολογείται αύριο ενώπιον των δικαστών και των ενόρκων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για δύο απόπειρες και έναν τετελεσμένο βιασμό.

Με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων συνελήφθη 33χρονος υπήκοος Αλβανίας. Φέρεται να κρατούσε φυλακισμένη σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια και να εξέδιδε χωρίς τη θέλησή της, 23χρονη ομοεθνή του.

Νεκρός σε φωταγωγό πολυκατοικίας επί της Λάμπου Κατσώνη στα Εξάρχεια εντοπίστηκε 47χρονος Σουηδός που είχε δηλωθεί αγνοούμενος. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται να έπεσε από τον 6ο όροφο του κτιρίου, ωστόσο το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, έχει προς το παρών αποκλειστεί.

Μητέρα πέντε παιδιών είναι η 45 χρονη υπάλληλος καθαριότητας η οποία έχασε τη ζωή της το πρωί, όταν 36χρονος οδηγός εμβόλισε το όχημα καθαριότητας του Δήμου Ξυλοκάστρου, από την πλευρά του αναβατορίου στο οποίο βρισκόταν το θύμα. «Απαιτούμε από κυβέρνηση και δημοτικές αρχές ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία μας. Η οργή μας έχει ξεχειλίσει» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Μετά από πολύωρες προσπάθειες της πυροσβεστικής της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο άνδρας που είχε πέσει σε δύσβατη χαράδρα κοντά στη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών Φυλής.

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε το πρωί στα Γρεβενά η κηδεία του 6χρονου Θωμά, ο οποίος με το θάνατο του έδωσε δεύτερη ευκαιρία ζωής σε 7 συνανθρώπους μας σε Ελλάδα και Ιταλία. Με την ίδια αξιομνημόνευτη γενναιοδωρία οι γονείς του παιδιού ζήτησαν αντί για στέφανα να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά απινιδωτών στα σχολεία.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι, στα Προσήλια Εορδαίας, στην Πτολεμαΐδα. Επιχείρησαν 44 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Πλήρως έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση σε περιοχές της πρωτεύσας και όμορων Δήμων που είχε διακοπεί το πρωί εξαιτίας βλάβης σε κεντρική δεξαμενή.

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο ο καθηγητής Διεθνών Σπουδών και συγγραφέας Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης. Διετέλεσε Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Κοσμήτορας Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διευθυντής του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών και Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Στα διεθνή νέα

Την ελπίδα ότι η Άγκυρα θα στηρίξει το αίτημα για ένταξη της Σουηδίας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ εξέφρασε ο Σουηδός Πρωθυπουργός, Ουλφ Κρίστερσον, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η Σουηδία δεν θα ικανοποιήσει ανταποδοτικά όλες τις τουρκικές απαιτήσεις. Στο μεταξύ, την εκτίμηση ότι Σουηδία και Φινλανδία θα μπορούσαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ εντός του 2023 έκανε ο ΓΓ της Συμμαχίας, Γιενς Στολντεμπεργκ, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι οι εξελίξεις θα καθοριστούν από τα κοινοβούλια της Τουρκίας και της Ουγγαρίας.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για ανθρώπινες απώλειες από το ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στο Κραματόρσκ της Ουκρανίας αναφέρει το Reuters, διαψεύδοντας το ρωσικό υπουργείο άμυνας που έκανε λόγο για 600 νεκρούς στρατιώτες.

Γαλλικές σημαίες έκαψαν δεκάδες Ιρακινοί έξω από τη γαλλική πρεσβεία στην Τεχεράνη, διαμαρτυρόμενοι για τις προσβλητικές -όπως ισχυρίζονται- φωτογραφίες του πνευματικού τους ηγέτη Αλί Χαμεϊνι που δημοσίευσε το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo. Στο μεταξύ το καθεστώς της Τεχεράνης απείλησε με αντίποινα το Παρίσι, σημειώνοντας ότι «η ελευθερία της έκφρασης δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να ”προσβάλλονται” θρησκευτικοί ηγέτες». Ήδη μάλιστα ανακοινώθηκε ότι θα ανασταλεί η λειτουργία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ερευνών στο Ιράν.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: 1 – 0

Άρης – Αστέρας Τρίπολης: 3 – 0 Βόλος-Ολυμπιακός. 0 – 4 και

Ατρόμητος – Ιωνικός. 2 – 0

Και ο καιρός

Αλλαγή του καιρού από αύριο και από τα βορειο-δυτικά της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά σποραδικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρούς κατά τόπους ανέμους.

Στην Αττική, γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα ενταθούν. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τις νυχτερινές ώρες. Θερμοκρασία από 06 έξι 16 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 11,4 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα