back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Η ελληνική οικονομία αποδείχθηκε η θετική έκπληξη της Ευρώπης

Διαβάστε επίσης

Πεπεισμένος ότι υπάρχουν αναχώματα ώστε η ελληνική οικονομία να φανεί ανθεκτική στις εξωγενείς κρίσεις και το 2023, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ματίας Κόρμαν στη διάρκεια της οποίας υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης για την ίδρυση κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη και παρουσιάστηκε η τακτική έκθεση του Οργανισμού για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία ξεπέρασε και τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ και σε πολλά μέτωπα αποδείχθηκε η θετική έκπληξη της Ευρώπης, ενώ εκτίμησε πως παρά τις δυσκολίες και το 2023 η ανάπτυξη θα κινηθεί «κοντύτερα στο 2% παρά στο 1%», όπως είπε. Υπογράμμισε πως και οι αγορές συμμερίζονται αυτή την θετική πορεία και αφού επισήμανε τις 11 θετικές αξιολογήσεις εκτίμησε ότι βρισκόμαστε ένα βήμα από την ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας εντός του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη οι «τολμηρές και συνετές πολιτικές» που ακολουθούνται οδηγούν στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου ο οποίος, όπως επισήμανε, επιστρέφεται «στοχευμένα και όχι οριζόντια» για να στηρίζουμε τα κοινωνικά στρώματα που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε εξάλλου ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλοί και πρόσθεσε ότι «επόμενο στοίχημα μας είναι οι καλύτεροι μισθοί που θα συγκλίνουν πια με τους ευρωπαϊκούς και θα αντανακλούν την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας».

Υπογράμμισε επίσης την έμφαση που αποδίδει στο ζήτημα της περαιτέρω επιτάχυνσης της απονομής Δικαιοσύνης και τόνισε πως εάν το κόμμα του λάβει εκ νέου την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών κεντρική πολιτική προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία θα είναι η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα