back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Με νέα σημαντική πτώση στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για την αυριανή ημέρα έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο ενέργειας. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή διαμορφώνεται αύριο στα 58,44 ευρώ, μειωμένη κατά 33% σε σχέση με τη σημερινή ημέρα ενώ από το περασμένο Σάββατο, η τιμή έχει μειωθεί κατά 75% (από τα 233,81 στα 58,44 ευρώ). Η αυριανή τιμή είναι από τις χαμηλότερες στην ΕΕ, καθώς στην πλειονότητα των χωρών διαμορφώνεται σε επίπεδα άνω των 130 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

“Παράθυρο” για νέο πακέτο στήριξης των πολιτών από τον Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο περιοδείας του στον Κορυδαλλό, απ’ όπου δεσμεύθηκε ενόψει δεύτερης τετραετίας οτι οι φυλακές θα φύγουν από την περιοχή. “Όσο η οικονομία αναπτύσσεταιι, τόσο η κυβέρνηση δεν θα διστάζει αυτό το μέρισμα ανάπτυξης να το αξιοποιήσει για να στηρίξει συμπολίτες μας”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι “το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί”. Όσον αφορά τον χρόνο των εκλογών, είπε, συζητώντας με ορειβάτη, ότι “τον Μάιο, μετά τις εκλογές, θα ανέβω στον Όλυμπο”. “O κ. Μητσοτάκης τώρα θυμήθηκε να τάξει καλύτερους μισθούς λίγο πριν τις εκλογές”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Όσοι ψάχνουν πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα για τη Δημοκρατία μας, είναι εκτός τόπου και χρόνου”, τονίζει σε δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφορικά με την υπό κατάθεση διάταξη της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό από τις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε ο Πρόεδρος της Βουλής να ζητήσει το ταχύτερο τη γνώμη της Επιστημονικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου, προκειμένου να επιτευχθεί η αρτιότερη και σύμφωνη με το Σύνταγμα διατύπωση της διάταξης.

Ο αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς τοποθετείται στη θέση του νέου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως αποφάσισε ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ.

Συνελήφθη στο Μιλάνο, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σήμερα από τους Βέλγους εισαγγελείς, η λογίστρια του προφυλακισμένου πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, του φερόμενου ως “εγκεφάλου” του σκανδάλου διαφθοράς Qatargate. Σε βάρος της Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία, διαφθορά και ξέπλυμα χρημάτων. Αυτό, μία μέρα μετά τη συμφωνία του Παντσέρι και των βελγικών Αρχών, προκειμένου να δώσει πληροφορίες για το σκάνδαλο. Στο μεταξύ, ο ευρωβουλευτής Μαρκ Άνγκελ, από το Λουξεμβούργο, εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΚ, με 307 ψήφους, αντικαθιστώντας την Εύα Καϊλή. Επίσης, σήμερα αποφασίζει το ΕΚ για την άρση ασυλίας των κ.κ. Καϊλή και Σπυράκη.

Ο αρχηγός της ουκρανικής αστυνομίας, Ιχόρ Κλιμένκ, διορίστηκε ως προσωρινός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, μετά τον θάνατου του υπουργού, Ντενίς Μοναστίρσκι, του υφυπουργού Εσωτερικών της χώρας, αλλά και του Γραμματέα του υπουργείου, κατά την αεροπορική τραγωδία με την πτώση του ελικοπτέρου που τους μετέφερε στο μέτωπο. Στα 14 τα θύματα, μεταξύ τους κι ένα παιδί, σύμφωνα με αναθεωρημένο απολογισμό, καθώς το ελικόπτερο έπεσε δίπλα σε νηπιαγωγείο, στην πόλη Μπρόβαλι, δίπλα στο Κίεβο. Αρχίζει έρευνα για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου, στην οποία πρότεινε να βοηθήσει η Γερμανία. Για “τρομερή τραγωδία και ανείπωτο πόνο” έκανε λόγο ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Τη λύπη του εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, “είμαστε αλληλέγγυοι με τον λαό και την κυβέρνηση της Ουκρανίας”, τονίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Σήμερα, στην Ουάσιγκτον, η συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν. Στο επίκεντρο η πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία και το μπλόκο της Άγκυρας στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

“Ούτε μία σφαίρα, πολλώ δε μάλλον μαχητικά αεροσκάφη και αεροπλανοφόρα, δεν πρέπει να πωληθούν σε μία χώρα, που απειλεί την ειρήνη στη νοτιοανατολική Μεσόγειο”, δήλωσε μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι “η πολιτική των ίσων αποστάσεων, ιδιαίτερα από το ΝΑΤΟ, δίνει άλλοθι στον Ερντογάν.” Στο μεταξύ, η στήριξη της Γαλλίας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής Εθνικής Άμυνας με την επιτροπή Εξωτερικών της Γαλλικής Γερουσίας για τις εξελίξεις στην ΝΑ Μεσόγειο και το Αιγαίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γάλλοι βουλευτές συνηγόρησαν υπέρ των ελληνικών θέσεων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Τερματικό σταθμό τη στάση “ΣΕΦ” θα έχουν αύριο τα δρομολόγια του Τραμ στη Γραμμή 7 “Ασκληπιείο Βούλας- Αγ. Τριάδα Πειραιά” από τις 10:00 το πρωί ως τις 12:30 μμ, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Τουρκίας και της Συρίας στην Άγκυρα ανακοίνωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ. Στο επίκεντρο, η κατάσταση στη Συρία. Στο μεταξύ, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι “αναπόφευκτη”.

Tουλάχιστον 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο βορειοδυτικό Ιράν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Δριμύ κατηγορώ του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κατά των πετρελαϊκών ομίλων, λίγες ημέρες μετά την δημοσίευση μελέτης στην επιθεώρηση Science, σχετικά με όσα γνώριζε ο αμερικανός κολοσσός της ExxonMobil για τον κίνδυνο της επικείμενης κλιματικής καταστροφής πριν από 40 χρόνια. Από το βήμα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ο κ. Γκουτέρες δήλωσε ότι θεωρεί πως οι υπεύθυνοι πρέπει να διωχθούν, όπως έγινε με τις καπνοβιομηχανίες. Αναφερόταν στα 246 δισεκατομμύρια δολάρια που οι καπνοβιομηχανίες δέχθηκαν να καταβάλουν το 1998 σε 46 αμερικανικές πολιτείες σε μία 25ετία για να καλύψουν το κόστος της περίθαλψης των παλιών καπνιστών.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Πρεμιέρα σήμερα για τους προημιτελικούς του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο. Νωρίτερα, η Λαμία νίκησε με σκορ 2-1 τον Απόλλωνα Παραλιμνίου. Στις 17:30 ΑΕΚ – Πανσερραϊκός, στις 19:00 Ολυμπιακός – Άρης και στις 20:30 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.

Πολιτισμός: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην πρωτοπόρο Ουγγαρέζα σκηνοθέτιδα Μάρτα Μέσαρος, ξεκινάει αύριο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Η Μαρία Βασιλοπούλου θα μας πει περισσότερα…

Και ο καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου – 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα