back to top
30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Γ. Κατρούγκαλος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωτοεργάτης στην προσπάθεια κουκουλώματος του σκανδάλου των παρακολουθήσεων

Διαβάστε επίσης

 

Για θλιβερή εικόνα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που αυτοκαταργείται έκανε λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β1′ Βόρειου Τομέα Αθήνας τομεάρχης και πρώην ΥΠΕΞ αναφερόμενος στην αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη συζήτηση στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις, μετά την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κληθεί σε επόμενη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας Θανάση Μπούρα, ο κ Ράμμος ζητούσε να κληθεί ο ίδιος προς ακρόαση.

«Προφάσεις εν αμαρτίαις η άποψη που διατύπωσε ο κ. Μπούρας, ενώ βουλευτές της ΝΔ επιτέθηκαν με προσβλητικές εκφράσεις στον κ Ράμμο και στην ΑΔΑΕ καταλογίζοντας του -δήθεν- απόπειρα πολιτικοποίησης των παρακολουθήσεων» σχολίασε ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον Αθήνα 984 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Η κλήση Ράμμου ενώπιον της Επιτροπής, σύμφωνα με τον κ.Κατρούγκαλο, αποτελεί θέμα της πλειοψηφίας και όχι της μειοψηφίας.

«Σίγουρα έχουμε την δυνατότητα να φέρουμε τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ στην Επιτροπή, δεν θέλουμε όμως να γλυτώσουμε την πλειοψηφία από τις ευθύνες της. Η συγκεκριμένη κίνηση είναι ενδεικτική της προσπάθειας της ΝΔ να μην διαλευκανθεί το σκάνδαλο. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τη γνωμοδότηση Ντογιάκου την αντισυνταγματικότητα της οποίας κατήγγειλε σύσσωμος ο νομικός κόσμος… Εδώ, έχουμε άλλο ένα επεισόδιο ώστε και έλεγχοι να μην γίνονται αλλά και να μην μαθαίνουν την αλήθεια ούτε ο Έλληνας πολίτης ούτε καν η Βουλή» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επιφυλασσόμενος για τις μελλοντικές κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο «η ουσία είναι ότι και παρακολουθήσεις γίνονται με ευθύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού και ότι ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης είναι πρωτεργάτης στην προσπάθεια κουκουλώματος του σκανδάλου»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΠΠΑ

Σε συνέχεια της σκανδαλολογίας και ερωτηθείς για την υπόθεση Παππά, έκρινε ότι πρόκειται για «κλασσική περίπτωση αντιπερισπασμού».

«Το μήνυμα υποτίθεται ότι είχε ποσοστά μετοχών των προσώπων που θα μετείχαν στο κανάλι το οποίο θα έπαιρνε ο Χρήστος Καλογρίτσας. Η αμφισβήτηση της αυθεντικότητας του βασίζεται σε ένα απλό νομικό επιχείρημα.
Ο νόμος προβλέπει να είναι ονομαστικές οι μετοχές στα κανάλια και η σύνθεση του καναλιού Καλογρίτσα -εφόσον έπαιρνε την άδεια -ήταν γνωστή.  Συνεπώς, το να εμφανίζεται άλλη μετοχική σύνθεση στο ηλεκτρονικό μήνυμα, συνιστά υπονόμευση της ίδιας της γνησιότητάς του».

ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αναφορικά με τα Ελληνοτουρκικά υπό το φως της συνάντησης Μπλίνκεν- Τσαβούσογλου, ο κ Κατρούγκαλος εκτίμησε πως η κυβέρνηση άφησε τα δύσκολα στον κ. Μενέντεζ και στο ελληνικό λόμπι.

Αντέτεινε ότι «όφειλε εξ αρχής να είχε ζητήσει εγγυήσεις για την ελληνική πλευρά από τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν, καθώς είμαστε εμείς οι απειλούμενοι. Έπρεπε να ζητήσει να μην δοθούν τα F16 στην Άγκυρα».

Επιπρόσθετα,  τόνισε πως επίκειται και μάλιστα άμεσα η κατάθεση της αμυντικής σύμβασης ΗΠΑ-Τουρκίας στο Κογκρέσο, ενώ επισήμανε με νόημα πως «δεν αρκεί να είσαι πιστός και υπάκουος σύμμαχος των ΗΠΑ, που έχουν υπαναχωρήσει σε πολλά θέματα στα οποία μας υποστήριζαν, αλλά πρέπει και να διεκδικείς»

Καταλόγισε στην κυβέρνηση μικροκομματικά προεκλογικά παιχνίδια με τα εθνικά θέματα επικαλούμενος διαρροή- φωτοβολίδα, όπως είπε,  περί δήθεν επέκτασης των χωρικών υδάτων νότια της Κρήτης στα 12 νμ, τον Μάρτιο, εκτός πλαισίου διπλωματικών πρωτοβουλιών με στρατηγική στόχευση.

Προέκρινε δε ενιαίο μέτωπο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, χωρίς να ετεροκαθοριζόμαστε.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Όσο για την αναμενόμενη κατάθεση χωριστής πρότασης νόμου από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ Κατρούγκαλος είπε πως οφείλεται σε φόβους για σκοπιμότητες απο κυβερνητικής πλευράς.

Ειδικότερα δε εντόπισε αοριστίες στην διατύπωσή της, οι οποίες συνάδουν απολύτως με την αντίληψη της ΝΔ για τα δύο άκρα. Έπικαλέστηκε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος το 1956 στη Γερμανία βάσει προηγούμενης απαγόρευσης του 1952 για τον διάδοχο του ναζιστικού κόμματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα