back to top
17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σκυλακάκης: Μπόνους σε υπαλλήλους οικονομικών υπηρεσιών που πέτυχαν δημοσιονομικούς στόχους

Διαβάστε επίσης

Τα κριτήρια με βάση τα οποία θα χορηγηθεί σε αριθμό οικονομικών υπαλλήλων και στελεχών των υπουργείων μπόνους για την επίτευξη, πέρσι, των δημοσιονομικών στόχων παραθέτει, με απόφασή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι το μπόνους δεν θα διανεμηθεί οριζόντια σε όλους τους υπαλλήλους οικονομικών υπηρεσιών των υπουργείων, αλλά μόνον σε όσους, μετά από εισήγηση των προϊσταμένων τους, συνέβαλαν στην τακτοποίηση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων το προηγούμενο έτος, στην κάλυψη σε ποσοστό από 85%-90% των στόχων της είσπραξης των φορολογικών εσόδων και εν γένει της δημόσιας περιουσίας, στην καταπολέμηση οικονομικών εγκλημάτων, στην έγκαιρη έκδοση συντάξεων εντός 2 μηνών, στη μείωση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κονδύλι μέσω του οποίου θα διανεμηθεί στους «τυχερούς» το «κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων» θα ανέλθει στα 9 εκ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα αφορά ένα ποσοστό περίπου 10% των υπαλλήλων των οικονομικών υπηρεσιών των υπουργείων οι οποίοι θα λάβουν ως μπόνους έως και δύο επιπλέον μισθούς.

Δικαιούχοι, σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σκυλακάκη, θα είναι οι υπάλληλοι των γενικών διευθύνσεων οικονομικών υπηρεσιών των Υπουργείων, της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, και λοιπές υπηρεσίες και φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο Οικονομικών.

Με την απόφαση του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,θέτει τα κριτήρια και δίνει διευκρινίσεις, πώς και σε ποιους θα δοθούν το μπόνους γνωστό ως «Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων».

Όπως διευκρινίζει:

· Το μπόνους θα καταβάλλεται κάθε χρόνο, για τους στόχους που έχουν τεθεί για το προηγούμενο ημερολογιακό έτος.

· Κάθε αρμόδιος προϊστάμενος υπηρεσίας θα πρέπει, αξιολογώντας το ποσοστό εμπλοκής κάθε υπαλλήλου στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί, να ορίσει το ύψος του μπόνους.

· Για κάθε υπάλληλο, το μπόνους δεν μπορεί να υπερβαίνει, ανά έτος, το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης κάθε υπαλλήλου.

· Το μπόνους δεν θα συμψηφίζεται με την προσωπική διαφορά αλλά θα υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις των πρόσθετων αποδοχών.

·  Δεν χορηγείται κατά τρόπο οριζόντιο γιατί έτσι δεν θα συνιστά σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής αλλά επιδοματικού χαρακτήρα μέτρο.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα