back to top
15.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 5.151 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό από τους σεισμούς των 7,8 και 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες στις 10 επαρχίες που επλήγησαν κήρυξε ο Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι πάνω από 8.000 άνθρωποι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, το προσωπικό έρευνας και διάσωσης και το προσωπικό υποστήριξης ανέρχεται σε 53.137 άτομα. Ήδη έχουν σταλεί στους σεισμόπληκτους 54.000 σκηνές και 102.000 κλίνες. Από τους σεισμούς επηρεάζονται 23 εκ. άνθρωποι, εκτιμά ο ΠΟΥ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κινητοποιήσει περισσότερους από 1.180 διασώστες στην Τουρκία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από 19 κράτη μέλη της, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Μόνο μέσω διεθνών οργανισμών μέχρι στιγμής η ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία.

Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού από τους άνδρες της ΕΜΑΚ στην πόλη Αλεξανδρέτα, στην περιοχή του Χατάι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη έχουν απεγκλωβιστεί ζωνταντοί 50χρονος πατέρας και ένα εξάχρονο κορίτσι. Ωστόσο νεκρό ανασύρθηκε νωρίτερα ένα επτάχρονο παιδί.

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους οργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Ο Δήμος Αθηναίων από αύριο και μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου καλεί για τη συγκέντρωση κι αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης. Η συγκέντρωση της βοήθειας θα γίνεται στο Δημαρχείο, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας και σε όλες τις Λέσχες Φιλίας. Πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr.

Το μέγεθος της καταστροφής στην Τουρκία και τη Συρία είναι αδιανόητο. Να στηρίξουμε ενεργά τους ανθρώπους που δοκιμάζονται τις ώρες αυτές», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μετωπική σύγκρουση σε προεκλογικό φόντο , Μητσοτάκη – Τσίπρα εξελίχθηκε η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ρυθμίζει μισθολογικά θέματα των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απόφασή του να μη μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή.

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό ότι εμπλέκει στην προεκλογική αρένα τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Δώστε εξηγήσεις για τις υποκλοπές και θα επιστρέψουμε αμέσως στις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες”, απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Έχω την υποχρέωση να θωρακίσω τις ένοπλες δυνάμεις και για την εποχή που ενδεχομένως να μην είμαι πρωθυπουργός» απάντησε στην δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες.

Να αναμετρηθούν σε τηλεμαχία κάλεσε στην δευτερολογία του τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας έσχατη μορφή πατριδοκαπηλίας το γεγονός ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως παράταξη μειωμένης ευθύνης.

Διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιχειρούν να δημιουργήσουν μια τοξική και διχαστική ατμόσφαιρα για να εγκλωβίσουν τους πολίτες και να ενισχύσουν έναν αδύναμο δικομματισμό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

Για στημένο παιγνίδι και από πριν ξεπουλημένο», εγκάλεσε τα δυο μεγάλα κόμματα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, κάνοντας λόγο «για ένα άθλιο σκηνικό με ψευτοδιλήμματα, που επιχείρησαν να στήσουν οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ,για να τρομοκρατήσουν το λαό.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση της τροπολογίας που απαγορεύει τη συμμετοχή στις προσεχείς εκλογές εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα και ενδύονται τον μανδύα πολιτικού κόμματος, όπως είναι το κόμμα Κασιδιάρη. Αύριο η συζήτηση θα συνεχιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Νέα τραγωδία με μετανάστες στο Αιγαίο – 3 νεκροί ο μέχρι στιγμής απολογισμός ναυαγίου, που σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή Προβοσκίδα, στην ανατολική Λέσβο. Ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ακόμα νεκρό. Στους 19 οι διασωθέντες. Από εννέα έως 13 άνθρωποι υπολογίζονται ως αγνοούμενοι.

Δεμένα από τις 6:00 αύριο το πρωί τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 18 ιδιωτικές Δραματικές Σχολές αναγνωρισμένες από το υπουργείο Πολιτισμού ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εξομοιώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Ανωτέρων Ιδιωτικών Δραματικών Σχολών, με αυτά των κατόχων απολυτηρίων Λυκείου.

Την ίδια ώρα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι καλλιτέχνες και οι σπουδαστές των δραματικών σχολών. Στις έξι το απόγευμα έχουν προαναγγείλει οχηματοπορεία. Αύριο θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία. Κλειστά θα μείνουν τα θέατρα.

Στον Διεθνή χώρο

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει και πάλι τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ μόλις είναι έτοιμη και η Τουρκία. Οι τρεις χώρες κατέληξαν πέρυσι σε συμφωνία βάσει της οποία θα προχωρούσαν, όμως η Άγκυρα ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις τον Ιανουάριο, αφού ακροδεξιός πολιτικός στη Σουηδία έκαψε αντίτυπο του Κορανίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Επίθεση κατά της ΑΕΚ εξαπέλυσε ο Ολυμπιακός για την υπόθεση του αγώνα Ατρόμητος – ΑΕΚ ο οποίος αναβλήθηκε την Κυριακή λόγω ακαταλληλότητας των δοκαριών στις εστίες του γηπέδου.

ΚΑΙΡΟΣ

Χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, πυκνότερες στα βόρεια και ανατολικά στην Αττική με ύφεση των φαινομένων από το βράδυ. Άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας νωρίτερα των βαρέων οχημάτων και σε Αττική οδό.

Αυξημένες νεφώσεις, αύριο, στην Αττική, με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, οι οποίες στα βόρεια θα εκδηλώνονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου – στα βόρεια θα είμαι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη – 4 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη.
4 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα