back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία από το διπλό φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου τα ξημερώματα της Δευτέρας και ενώ ήδη ο ΠΟΥ έχει εκτιμήσει πως μπορεί να υπερβούν τους 20.000. Οι δύο χώρες μετρούν 7.826 θανάτους με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη με τον χρόνο και το ψύχος για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν.

Η ελληνική αποστολή ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ, που επιχειρεί από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην επαρχία Χατάι, έχει διασώσει έναν άνδρα 50 ετών και δύο ανήλικα κορίτσια, 7 και 9 ετών.

Ομάδα 82 ατόμων με 4 εκπαιδευμένα σκυλιά, ειδικευμένη σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης από την Κίνα, έφθασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο αεροδρόμιο των Αδάνων. Το αεροσκάφος που τη μετέφερε θα παραδώσει επίσης στις τουρκικές αρχές 20 τόνους ιατρικού και άλλου υλικού.

Στην Τουρκία, όπου έχει κηρυχτεί επταήμερο εθνικό πένθος, καταφθάνει συνεχώς διεθνής βοήθεια.

Η Συρία μετράει ήδη, 1.932 νεκρούς και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, ενώ ο σεισμός βρήκε τη χώρα βαθιά λαβωμένη από την εμπόλεμη κατάσταση των τελευταίων ετών.

Χωρίς νερό και φαγητό, με δυαλυμένες βασικές υποδομές και με πολλά εμπόδια για την παροχή διεθνούς βοήθειας, οι Σύροι βιώνουν μια τραγωδία, ενώ προσπαθούν με λιγοστά μέσα να ανασύρουν διασωθέντες από τα συντρίμμια.

«Θα επαναλάβω ότι ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός είναι φίλοι. Μπορεί να έχουμε τις διαφορές μας πολιτικά, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον τουρκικό λαό», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στο CNN.

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους οργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από σήμερα και στο Δημαρχείο της Αθήνας, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας και στις Λέσχες Φιλίας. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www. Athina9.84.gr

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», με τις περιοχές της Αττικής, της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, αλλά και της Μαγνησίας να βρίσκονται στο επίκεντρο. Τη νύχτα έπεσε χιόνι σε πολλές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα βόρεια προάστια, από το Μαρούσι και πάνω.

«Στις 4 το πρωί είχαμε ξανά μία έντονη χιονόπτωση, την πιο έντονη των τελευταίων ημερών…Κοιτάμε να έχουμε το κεντρικό οδικό δίκτυο καθαρό», είπε μιλώντας νωρίτερα στον Αθήνα 984 ο Βασίλης Κοκκαλης, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε : «Η Κηφισιάς είναι ανοιχτή όπως και όλοι οι κεντρικοί δρόμοι. Τα στενά των γύρω περιοχών είναι παγωμένα και με δύσκολη πρόσβαση. Θρακομακεδόνες , Ιπποκράτειος πολιτεία αλλά και περιοχές του Διονύσου, έχουν έντονο χιόνι».

Νωρίς σήμερα το πρωί η τροχαία Αττικής ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων άνω των τρεισήμισι τόνων στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, από τη Γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα όρια της Αττικής.

Στη Στενή Ευβοίας το χιόνι ξεπερνά το 1,5 μέτρο. Δέκα χωριά στο Νομό εξακολουθούν να δοκιμάζονται καθώς δεν έχουν ρεύμα και κάποια από αυτά ούτε και νερό. Από Ψαχνά προς Προκόπι δεν επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων λόγω πτώσης δέντρων.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία και τα δικαστήρια στο Βόλο.

Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν όλες οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα του Δήμου Αθηναίων. Σε 24ωρη λειτουργία ο τετραψήφιος αριθμός επικοινωνίας 1595.

Τροποποιήσεις και σήμερα στα δρομολόγια των λεωφορείων στη Βορειοανατολική Αττική. Το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την εφαρμογή OASA Telemetics καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Λόγω των καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με την Hellenic Train δεν θα γίνουν τα πρωινά δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα και Καλαμπάκα, από Άνω Λιόσια προς Κορωπί, και από Τιθορέα προς Στυλίδα.

Το πράσινο φως στην πώληση των F-35 στην Ελλάδα έδωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, όπως ανακοίνωσε χθες ο ίδιος από το Delphi Economic Forum στην Ουάσιγκτον.

Βάσει της διαδικασίας πρέπει να συμφωνήσουν και ο Ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος της επιτροπής, Τζιμ Ρις, καθώς και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της αντίστοιχης επιτροπής στη Βουλή.

Χωρίς ενστάσεις ως προς τη συνταγματικότητα της κυβερνητικής ρύθμισης που ψηφίζεται σήμερα που «μπλοκάρει» την κάθοδο του πρωτόδικα καταδικασμένου Κασιδιάρη στις εκλογές, κατατέθηκε η έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής. Οι συντάκτες της ζητούν ωστόσο, από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοτεχνικές διευκρινίσεις.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία από σήμερα στις έξι το πρωί σε όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προχωρά σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ζητώντας την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2023.

Στις δύο μετά ο μεσημέρι, η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα ανακοινώσει την ετυμηγορία των μελών του δικαστηρίου για τις κατηγορίες που σχεδόν δέκα μήνες δικάζεται ο ηθοποιός, Πέτρος Φιλιππίδης. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τρία κακουργήματα για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού με θύματα τρεις γυναίκες ηθοποιούς.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα θέατρα και μουσικές σκηνές, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έχει εξαγγείλει 24ώρη απεργία και συγκέντρωση στις 12:00 στο Υπουργείο Πολιτισμού, και στο άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών για το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα.

Σε κατάληψη του Θεάτρου Rex, στην οδό Πανεπιστημίου, προχώρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδα περίπου 50 καλλιτεχνών και σπουδαστών δραματικών σχολών οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τα πτυχία τους.

Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων για την επέκταση της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας από 6 σε 9 μήνες, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Ποσότητα 3,2 τόνων κοκαΐνης, με εκτιμώμενη αξία σχεδόν 300 εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισαν να επιπλέει στη θάλασσα οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας. Εκτιμούν πως είχε προορισμό την αγορά της Αυστραλίας.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, προβλέπονται για σήμερα στα βόρεια της Αττικής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα