back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία από το διπλό φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου τα ξημερώματα της Δευτέρας και ενώ ήδη ο ΠΟΥ έχει εκτιμήσει πως μπορεί να υπερβούν τους 20.000. Οι δύο χώρες μετρούν 7.826 θανάτους με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη με τον χρόνο

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους οργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από σήμερα και στο Δημαρχείο της Αθήνας, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας και στις Λέσχες Φιλίας. καθώς και στον Αθήνα 984 Πειραιώς 100

“Αντιδράσαμε άμεσα ανέφερε στον σταθμό μας η Μελινα Δασκαλάκη εντεταλμένη σύμβουλος του Δ. Αθηναίων. «Ηδη από χθες, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε ότι θα γίνει συλλογή όλων των απαραίτητων ειδών, όπως αυτά προκύπτουν από τη διεθνή πρακτική και όπως τα ζήτησαν οι πληγέντες Δήμοι», πρόσθεσε.
Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina9.84.gr

Επιμένει η κακοκαιρία «Barbara» στη χώρα μας. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης.

Στην Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη.

Στις 11 θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική. Με κανονικό ωράριο λειτουργούν τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.

Παράλληλα, απαγορεύεται και σήμερα η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι ώρα 11.00 π.μ.

Κλειστά και σήμερα τα σχολεία σε περιοχές της Αττικής που έχουν ακόμα προβλήματα από την κακοκαιρία. Ανοιχτές θα είναι οι Λαϊκές Αγορές σε όλους τους δήμους. Μετά τις δέκα το πρωί θα λειτουργήσει και σήμερα ο δημόσιος τομέας. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία και τα δικαστήρια στο Βόλο.

Η Τροχαία Αττικής ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων άνω των 3.5 τόνων στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, από τη Γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα όρια της Αττικής, στην Αττική οδό σε όλο το μήκος της, στη δυτική Περιφερειακή Υμηττού και στην Περιφερειακή Αιγάλεω.

Δεν θα γίνουν τα πρωινά δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη , Χαλκίδα και Καλαμπάκα, από Άνω Λιόσια προς Κορωπί, και από Τιθορέα προς Στυλίδα.

Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν όλες οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα του Δήμου Αθηναίων. Σε 24ωρη λειτουργία ο τετραψήφιος αριθμός επικοινωνίας 1595.

Τον φάκελο «Παραβατικότητα ανηλίκων» ανοίγει ο Αθήνα 9.84 και δίνει μικρόφωνο σε ειδικούς που θα αναλύσουν τι οδηγεί τους ανήλικους σε επιθετική συμπεριφορά, στην παρανομία και στην εγκληματικότητα.
Το πράσινο φως στην πώληση των F-35 στην Ελλάδα έδωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, όπως ανακοίνωσε χθες ο ίδιος από το Delphi Economic Forum στην Ουάσιγκτον. Βάσει της διαδικασίας πρέπει να συμφωνήσουν και ο Ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος της επιτροπής, Τζιμ Ρις, καθώς και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της αντίστοιχης επιτροπής στη Βουλή.

Χωρίς ενστάσεις ως προς τη συνταγματικότητα της κυβερνητικής ρύθμισης που ψηφίζεται σήμερα που «μπλοκάρει» την κάθοδο του πρωτόδικα καταδικασμένου Κασιδιάρη στις εκλογές, κατατέθηκε η έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής. Οι συντάκτες της ζητούν ωστόσο, από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοτεχνικές διευκρινίσεις.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία από σήμερα στις έξι το πρωί σε όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προχωρά σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ζητώντας την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2023.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα θέατρα και μουσικές σκηνές, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έχει εξαγγείλει 24ώρη απεργία και συγκέντρωση στις 12:00 στο Υπουργείο Πολιτισμού, και στο άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών για το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, προβλέπονται για σήμερα στα βόρεια της Αττικής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι . Η θερμοκρασία έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα