back to top
31.3 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

31.3 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Ν. Κωνσταντίνου (ΟΛΜΕ): Ζητάμε εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στα σχολεία

Διαβάστε επίσης

 

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας του Αθήνα 984 για την «Παραβατικότητα ανηλίκων» και σχολιάζοντας το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας  για τη «σχολική βία» που τίθεται σε διαβούλευση, εγκάλεσε την Νίκη Κεραμέως για  αποκλεισμό της Ομοσπονδίας από τη διαμόρφωσή του.

«Εκπροσωπούμε εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τα ζητήματα και θα έπρεπε η εμπειρία τους να μεταφερθεί στο υπουργείο Παιδείας. Είναι λάθος να εισακούγονται κάποιοι επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, η άποψη των οποίων είναι βεβαίως σεβαστή, αλλά είμαστε εμείς που μεταφέρουμε τον σφυγμό της καθημερινότητας».

Ωστόσο, δήλωσε αλληλέγγυος στην προσπάθεια να υπάρξει ένα πρόγραμμα πρόληψης και επίλυσης της ενδοσχολικής βίας.

«Αυτό ζητάμε και εμείς. Ζητάμε εργαλεία ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Να μην μείνουμε στα ευχολόγια, διότι υπάρχει στα χαρτιά ένα Παρατηρητήριο Σχολικής Βίας που ουδέποτε ενεργοποιήθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά, ευχόμενος να μην πρόκειται για μια ακόμη προεκλογική κίνηση εντυπωσιασμού.

Σε σχέση με την ένταξη των εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα επιμόρφωσης που έχει ήδη ξεκινήσει το υπουργείο Παιδείας, ο επικεφαλής της ΟΛΜΕ έκανε λόγο για θετική ανταπόκριση. «Όποτε ζητείται από συναδέλφους, το παρακολουθούν».

Ωστόσο, διατύπωσε έντονες εντάσεις για το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τον επιτελικό επιστημονικό φορέα που υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας και τους εποπτευόμενους φορείς του σε θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, και μεταλυκειακή εκπαίδευση.

Υποστήριξε πως είναι από τα πιο ακατάλληλα Ινστιτούτα που υπήρξαν διαχρονικά και  επέκρινε  ως απαράδεκτο τον τρόπο λειτουργίας του.

«Το ΙΕΠ κάνει επιμορφώσεις μέσω ενός συστήματος power point και στο τέλος πετάει και μερικές ερωτήσεις μόνο και μόνο για να έρθουν τα χρήματα και να βγει το πρόγραμμα.. Δεν λειτουργεί όμως το σύστημα  με αυτό τον τρόπο» τόνισε..

Και πρόσθεσε «Ζητάμε ουσιαστική,  δια ζώσης επιμόρφωση με συνέργεια των Πανεπιστημίων και μέσα στο ωράριο εργασίας τους.

Ο κ Κωνσταντίνου ανέδειξε τέλος τα προβλήματα στα ΕΠΑΛ μετά την πανδημία και την ψυχολογική πίεση του  εγκλεισμού  στους μαθητές και στις οικογένειές τους, ενώ εξέφρασε ανησυχία για τη διαδικτυακή παρενόχληση και το bullying ως προς τα ανησυχητικά  ποσοστά που συγκεντρώνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα