back to top
16.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιεί αυτή την ώρα η ΕΜΑΚ, μαζί με άλλες τέσσερις αποστολές στα ερείπια κτιρίου στην Αντιόχεια της Τουρκίας.

Οι τέσσερις ομάδες επιχειρούν κάθετη διείσδυση από δύο διαφορετικά σημεία του κτιρίου, καθώς ακούγονται φωνές από δύο ανθρώπους.

Αυξάνει δραματικά ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία μετά το φονικό σεισμό της περασμένης Δευτέρας. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία ο αριθμός των νεκρών μόνο στην Τουρκία φτάνει τις 21.848 ενώ περισσότεροι από 3.553 είναι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι στη Συρία. Σήμερα ανέσυραν ζωντανά τρία παιδιά , από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων στην Τουρκία, όπου παρέμειναν επί 122 ώρες μετά τον φονικό σεισμό της Δευτέρας. Μια γυναίκα πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο μια ημέρα μετά τον απεγκλωβισμό της από τα συντρίμμια ενός σπιτιού που κατέρρευσε στη νότια Τουρκία, όπου βρισκόταν καταπλακωμένη επί 104 ώρες, είπαν διασώστες.

Δώδεκα άτομα που προέρχονται από τον κατασκευαστικό κλάδο συνελήφθησαν στην Τουρκία μετά την κατάρρευση χιλιάδων κτιρίων στα νότια της χώρας , μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας επιχειρηματίας από την επαρχία Γκαζιαντέπ και έντεκα άτομα από την επαρχία Σανλιούρφα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα εναντίον όσων εμπλέκονται σε λεηλασίες και σε άλλα αδικήματα στην περιοχή που επλήγη περισσότερο από τους καταστροφικούς σεισμούς στις αρχές της εβδομάδας.

Μία τουρκική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ανακοίνωσε ότι θα στείλει στο λιμάνι του Ισκεντερούν δύο πλοία, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 3.000 άτομα, για να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους της επαρχίας Χατάι.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρεται στους “ήρωες της ΕΜΑΚ” που όπως τονίζει “παλεύουν στα βάθη της Ανατολής, κερδίζοντας τον θαυμασμό όλου του κόσμου και μας κάνουν περήφανους”.

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης των δήμων της Αττικής, για τους σεισμοπαθείς. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Δημαρχείο της Αθήνας, παρατείνεται ως αύριο, στις 8 το βράδυ.

Στον φιλανθρωπικό οργανισμό Αποστολή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων το σπίτι της μεγάλης ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη. Σκοπός είναι να στηρίξει με ενεργό και δημιουργικό τρόπο τα παιδιά ευάλωτων οικογενειών στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων. Η προσπάθεια αυτή πήρε από σήμερα σάρκα και οστά με τα εγκαίνια του Πολυχώρου Παιδιών «Λέλα Καραγιάννη» παρουσία τόσο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνιμου όσο και του δημάρχου Αθηναίων. “Σε αυτή τη ζέστη φωλιά, παιδιά ευάλωτων οικογενειών θα στηρίζονται με ενισχυτική διδασκαλία και δημιουργική απασχόληση. Η Λέλα Καραγιάννη θα ζει μέσα από τα χαμόγελα τους¨” αναφέρει σε ανάρτησή του στο fb ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης .

Σε συνθήκες που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια βρέθηκαν να ζουν ηλικιωμένοι σε ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό. Ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής έφτασαν στο γηροκομείο μετά από καταγγελίες, έσπασαν τα λουκέτα και βρήκαν τους ηλικιωμένους σε άθλια κατάσταση, αφυδατωμένους, λιποβαρείς και παραμελημένους.

Στην Ιταλία. Κατά την σημερινή διαδικασία επικύρωσης της σύλληψης του Ιταλού ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο, για την υπόθεση καταρ gate οι συνήγοροι υπεράσπισής του ζήτησαν απο την ιταλικη δικαιοσύνη να μην δοθεί ” πράσινο φως”, στην έκδοση του πελάτη τους στο Βέλγιο και να αποφυλακιστεί.

Οι δικηγόροι του Κοτσολίνο υποστήριξαν ότι δεν υφίσταται κίνδυνος απομάκρυνσης του πολιτικού από την Ιταλία, ότι δεν υπάρχουν σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία και τόνισαν, παράλληλα, ότι ο ευρωβουλευτής είχε ζητήσει κάτ’ επανάληψη, να καταθέσει ενώπιον των Βέλγων εισαγγελέων, χωρίς να λάβει κάποια απάντηση.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, στις 8 παίζουν: ΠΑΣ Γιάννινα – Ιωνικός.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις που από αργά το απόγευμα θα αυξηθούν για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία: Από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα