back to top
33 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

33 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Ραυτόπουλος για κόκκινα δάνεια: Εφαρμόσιμες χαρακτήρισαν οι πολιτικοί αρχηγοί τις προτάσεις, περιμένουμε να αποτυπωθεί στην πράξη

Διαβάστε επίσης

Τις θέσεις και τις προτάσεις για τα “κόκκινα” δάνεια και την άμεση και ουσιαστική προστασία των χιλιάδων δανειοληπτών, οι οποίοι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους και βρίσκονται αντιμέτωποι με τους πλειστηριασμούς, ανέλυσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ (ΕΕΚΕ), Απόστολος Ραυτόπουλος.

Όπως έκανε γνωστό ο κ Ραυτόπουλος, η ΕΕΚΕ έχει καλέσει σε συνάντηση funds και κυβέρνηση προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά είπε, «να δούμε τις διαθέσεις τους απέναντι στους δανειολήπτες. Περιμένουμε την απάντηση τους». Υπογράμμισε ότι ήδη «καταθέσαμε τις προτάσεις σε όλους τους αρμόδιους και στους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι τις χαρακτήρισαν ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, περιμένουμε λοιπόν αυτό να αποτυπωθεί και στην πράξη». Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας εξήγησε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορεί ένας δανειολήπτης ο οποίος παίρνει 800 ευρώ μισθό, να του ζητάει η τράπεζα 1200 ευρώ δόση. Αυτό που εμείς προτείναμε να γίνει είναι: «να μειωθεί το περιθώριο επιτοκίου κέρδους της τράπεζας, το οποίο είναι περίπου 3%, τη στιγμή που οι τράπεζες έχουν πουλήσει τα δάνεια των δανειοληπτών σε ποσοστό από 3 έως 25% το ανώτερο και μαζί με αυτά έχουν πουλήσει και το περιθώριο κέρδους της τράπεζας. Επίσης πρέπει ν υπάρχει το δικαίωμα αγοράς του δανείου από τον δανειολήπτη στην τιμή που το πουλά η τράπεζα στη δευτερογενή αγορά δανείων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα