back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κ. Χρυσοπούλου: Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι έχω τις δυνατότητες να φτάσω σε τόσο υψηλό επίπεδο

Διαβάστε επίσης

Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε κάτω των 21 που διεξήχθη στη Λάρνακα, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη η Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου.

Η 18χρονη καρατέκα, λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβό της στο K1 Series A της Αθήνας, επικράτησε και στην Κύπρο, καθώς ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στην κατηγορία -61κ U21 KUMITE.

Για να φτάσει όμως μέχρι την κορυφή, χρειάστηκε κόπος, σκληρή δουλειά άπειρες ώρες προπόνησης και προσήλωση στο στόχο και στα όνειρά της.

Είχαν προηγηθεί εννέα συνεχόμενα χρυσά σε πανελλήνια πρωταθλήματα, ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 2019, χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών το 2022 και χρυσό στο Karate 1 Series A.

«Οι πρώτοι τέσσερις αγώνες ήταν μαρτύριο λόγω του προβλήματος που αντιμετώπιζα στο πόδι στο οποίο ακριβώς δύο χρόνια πριν, είχα χειρουργηθεί στον χιαστό. Όταν όμως έφτασα στο τελικό είχα τέτοια ψυχολογία που δεν καταλάβαινα τίποτα», τόνισε.

Ξεκίνησε τον αθλητισμό από την κολύμβηση καθώς, το καράτε, όπως η ίδια ανέφερε, αρχικά δεν την ενθουσίαζε. Όμως, στην πορεία, την κέρδισε ολοκληρωτικά.

«Ήταν πολύ περίεργο το συναίσθημα για ένα μικρό κορίτσι να γνωρίζει πως να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Είναι ένα είδος ”δύναμης” που σου αρέσει.
Δεν φανταζόμουν όμως ποτέ ότι έχω τις δυνατότητες να φτάσω σε ένα τόσο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Ασχολήθηκα με το καράτε απλά επειδή ήταν ένα άθλημα που μου άρεσε και μέχρι εκεί. Όμως, το 2019, κάτι άλλαξε μέσα μου και είπα στον εαυτό μου ότι μπορώ και εγώ να ανέβω στο βάθρο, ότι δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό. Τη στιγμή που το πίστεψα αυτό, άλλαξαν όλα», εξήγησε.

Η Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου δεν παρέλειψε να παροτρύνει τα νέα παιδιά να βάλουν στη ζωή τους το καράτε και γενικότερα τον αθλητισμό.

«Όταν κάποιος ακούει τη λέξη καράτε και σκέφτεται πρώτα την ταινία ”Καράτε Κιντ”, υπάρχει πρόβλημα. Οι πολεμικές τέχνες στις μέρες μας σε βοηθούν να έχεις ένα μαξιλαράκι σιγουριάς και ασφάλειας αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σαφώς και θα πρότεινα σε άνδρες και γυναίκες να ασχοληθούν όχι μόνο με το καράτε αλλά με τον αθλητισμό κάθε μορφής», υπογράμμισε.

Επόμενος στόχος για τη νεαρή πρωταθλήτρια είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών, τον Μάρτιο στην Γουανταλαχάρα της Ισπανίας που, όπως είπε, αποτελεί τον βασικό στόχο κάθε αθλητή και στο οποίο στοχεύει στην κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα