back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Στην Αθήνα σήμερα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν – Το απόγευμα η συνάντηση με Κ. Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης

Στην Αθήνα θα αφιχθεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο περιοδείας του που ξεκίνησε από τη Γερμανία, συνεχίστηκε με την επίσκεψή του στην Τουρκία και θα ολοκληρωθεί στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα φτάσει στην Αθήνα το απόγευμα, και στις 19:30 θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα της συζήτησης βρίσκονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, η ανατολική Μεσόγειος, ο πόλεμος στην Ουκρανία, θέματα ενέργειας καθώς και η διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται ότι κ. Μπλίνκεν θα έρθει στην Αθήνα μετά την επίσκεψή του στην Άγκυρα, όπου το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε στην Τουρκία τη χορήγηση 100 εκατομμυρίων δολαρίων επιπρόσθετης βοήθειας προς τους πληγέντες από τον φονικό σεισμό που προκάλεσε πάνω από 47.000 θανάτους στη χώρα και τη γειτονική Συρία.

Την Τρίτη, ο Αμερικανός υπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον ομόλογο του, Νίκο Δένδια. Οι δύο υπουργοί θα εγκαινιάσουν τον Τέταρτο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Επίσης, ο Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθεί την Τρίτη με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα