back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Το απόγευμα στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ οι αποφάσεις για Πολάκη – Σφοδρή αντιπαράθεση με ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Mε το ερώτημα της διαγραφής παραπέμπεται στην επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Παύλος Πολάκης, στον απόηχο στοχοποίησης δικαστικών, δημοσιογράφων και του επικεφαλής της ΑΑΔΕ που προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση. Οι αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη συνεδρίαση του  Εκτελεστικού γραφείου του κόμματος, που συνέρχεται στις 5 το απόγευμα, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ Πολάκης καθαιρέθηκε από τομεάρχης Διαφάνειας και τη θέση του ανέλαβε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος σε κοινές δηλώσεις με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης ανέφερε ότι οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες. Κάλεσε ωστόσο την εισαγγελία ”να μην γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού.”

«Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος»

«Την ερχόμενη Τρίτη 28/2 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο Πρόεδρος θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει «Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική».

«Είναι προφανές ότι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ”Δικαιοσύνη Παντού” αποκτά οδυνηρή επικαιρότητα και αποτελεί, πλέον, επιτακτική κοινωνική αναγκαιότητα», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο Τομεάρχης Διαφάνειας Γιάννης Ραγκούσης και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Εν τω μεταξύ, την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η ενέργεια του Παύλου Πολάκη να δημοσιοποιήσει σε ανάρτησή του τη διεύθυνση του σπιτιού της Σοφίας Νικολάου, πρώην γγ αντιεκληματικής πολιτικής.

Η Πειραιώς μιλά για καθαρά φασιστική ενέργεια και σημειώνει ότι η αντιπολίτευση έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο αλλά δεν μπορεί να στοχοποιεί πρόσωπα.

Στην κυβέρνηση απάντησε ο Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, λέγοντας πως «με την ανακοίνωση η ΝΔ παίρνει πάνω της το σκάνδαλο “Νικολάου”, που προκάλεσε ζημιά τουλάχιστον 2 εκ. ευρώ στον Ελληνικό λαό την ίδια ώρα που η κ. Νικολάου αγόραζε πολυτελή κατοικία. Θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ», καταλήγει ο κ. Ραγκούσης.

Γιώργος Κατσίγιαννης, Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα