back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Αλ Θάνι θέλει να αγοράσει το 100% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Διαβάστε επίσης

Η οικογένεια Γκλέϊζερ, που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει «στα χέρια της» δύο προτάσεις για την αγορά του αγγλικού συλλόγου.

Πρόκειται για τον όμιλο INEOS του δισεκατομμυριούχου, Τζιμ Ράτκλιφ και τον Καταριανό, Γιασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, ο οποίος προσφέρει 4,5 δισ. ευρώ για να εξαγοράσει πλήρως την ιστορική ομάδα της Premier League.

«Ο Σεΐχης Γιασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι επιβεβαίωσε σήμερα ότι υπέβαλε πρόταση για την απόκτηση του 100% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η προσφορά σχεδιάζει να επαναφέρει τον σύλλογο στην παλιά του αίγλη, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου, και – το πιο σημαντικό – να επαναφέρει τους οπαδούς στην καρδιά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η προσφορά θα είναι εντελώς χωρίς χρέη μέσω του Ιδρύματος Nine Two του Σεϊχη Γιασίμ, που θα επιδιώξει να επενδύσει στις ποδοσφαιρικές ομάδες, στην ακαδημία, στο στάδιο και στην ευρύτερη υποδομή, αλλά και στην εμπειρία των φιλάθλων και στις κοινότητες που υποστηρίζει ο σύλλογος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μόνο που δεν αποκλείεται, οι Γκλέιζερς να απορρίψουν και τις δύο προσφορές. Μια απόφαση που μπορεί να εκπλήξει δεδομένων των ποσών, αλλά οι Αμερικανοί επιχειρηματίες, εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα λάβουν μια πρόταση τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ. Δεν αποκλείεται όμως και οι Γκλέιζερς να κάνουν πίσω ή να συμφωνήσουν στην πώληση ενός μειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Αλλά ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες. Η αγγλική εφημερίδα «The Sun», εξηγεί ότι οι Καταριανοί επενδυτές, έχουν κάνει γνωστό ότι εάν επενδύσουν στο Μάντσεστερ, θα είναι μόνο για να αγοράσουν το 100% του συλλόγου και όχι μειοψηφικές μετοχές.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα