back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Στην κορύφωσή του το δράμα οικογενειών των θυμάτων στα Τέμπη, με την έκδοση των πρώτων πιστοποιητικών θανάτου από το δημαρχείο της περιοχής και την παραλαβή των σορών μέσα σε σφραγισμένα φέρετρα.

Επίλογος και στον τόπο της τραγωδίας, όπου βαίνουν στην ολοκλήρωσή τους οι επιχειρήσεις στην αμαξοστοιχία της Intercity. 35 άνδρες της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο για τις τελευταίες έρευνες.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 57 νεκροί. Ως αγνοούμενοι έχουν δηλωθεί στην ΕΛΑΣ 56 άνθρωποι. Ο τελικός αριθμός των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση των ταυτοποιήσεων, με τη μέθοδο του DNA. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι έως τώρα έχουν ταυτοποιηθεί 32 από τα θύματα, ωστόσο υπάρχουν πολλά δείγματα τα οποία είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.

Αίτημα του υπουργείου Εξωτερικών στην Τουρκία να επιτραπεί σε Έλληνα κρατούμενο να παραστεί σε κηδεία συγγενούς του στα Τέμπη.

Η οικογένειά του ζήτησε χθες τη συνδρομή του ελληνικού προξενείου στην Αδριανούπολη προκειμένου να του δοθεί άδεια για ανθρωπιστικούς λόγους, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για το συγκεκριμένο ζήτημα, του ‘Ελληνα πρέσβη στην ‘Αγκυρα, με τον γενικό γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τριήμερο πένθος και στην Κύπρο, καθώς ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο Κύπριων φοιτητών που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία.

Δεκάδες εξιτήρια έχουν δοθεί σε τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ενώ 48 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία της χώρας. Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση των δύο από τους 6 τραυματίες που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

“Υπάρχει ευθύνη και στη δική μας κυβέρνηση, δεν θα κρυφτεί τίποτα κάτω από το χαλί” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

Τόνισε ότι στόχος είναι να γίνει η έρευνα γρήγορα προς πάσα κατεύθυνση και να συγκροτηθεί και η υπερκομματική επιτροπή, για να κατανοήσουμε τι πήγε λάθος και να το διορθώσουμε. Ως προς το σύστημα τηλεδιοίκησης, ανέφερε ότι λειτουργεί στο 70% της γραμμής όμως δυστυχώς, όπως είπε, το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, αν και θα έπρεπε το 2016, ενώ έθεσε ως νέο χρονικό ορίζοντα γι αυτό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Κλειστή η Πανεπιστημίου, από διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια.

Νέα 24ωρη απεργία σήμερα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια της Hellenic Train και του προαστιακού. Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως θα συντάξει υπόμνημα με όλα τα ζητήματα και θα ζητήσει άμεση συνάντηση με το Υπουργείο Μεταφορών και τα πολιτικά κόμματα.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ αύριο Σάββατο 4 Μαρτίου, παρά το τριήμερο εθνικό πένθος. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα κέντρα στα οποία θα εξεταστούν, στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ εισάγοντας τον ΑΦΜ, ή τον ΑΜΚΑ, ή τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Η Ρωσία «δεν θα επιτρέψει ξανά στη Δύση να ανατινάξει αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου» δήλωσε νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, επιμένοντας πως δυτικές χώρες ευθύνονται για τις εκρήξεις και τις ζημιές στους αγωγούς Nord Stream τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν σήμερα στην Ουάσιγκτον ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Στη Μόσχα, έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας συγκαλεί για σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά από ειδοποίηση της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών περί “τρομοκρατικής» επίθεσης Oυκρανών «σαμποτέρ» στη ρωσική πόλη Μπριάνσκ. Διαψεύδει το Κίεβο. Σενάρια ότι η Μόσχα θέλει να κηρύξει επισήμως τον πόλεμο στην Ουκρανία, που ως τώρα αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”.

Σήμερα θα γίνει η πρώτη πληρωμή του Market Pass στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση στο gov.gr έως τις 28 Φεβρουαρίου. Η πλατφόρμα θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Αποδίδονται σήμερα και από τον ΟΠΕΚΑ τα σωστά ποσά στους δικαιούχους των αναπηρικών επιδομάτων που έλαβαν διαφοροποιημένο στην τακτική μηνιαία καταβολή.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Η Κατερίνα Στεφανίδη με άλμα στα 4,55μ. πήρε την πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το απόγευμα του Σαββάτου. Αντίθετα εκτός τελικού έμεινε η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Στον τελικό του μήκους την Κυριακή ο Μίλτος Τεντόγλου. Προκρίθηκε με άλμα στα 8,03μ.

Και ο καιρός: Nεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και τοπικές βροχές από αργά το βράδυ στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 16 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα