back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης προς Σακελλαροπούλου: Απόλυτη διαφάνεια και μέγιστη ταχύτητα στην έρευνα για την τραγωδία

Διαβάστε επίσης

«Η σύγκρουση με το βαθύ αναχρονιστικό κράτος αποκτά χαρακτηριστικά κατεπείγοντος. Η μεγάλη πρόκληση συνολικά για την χώρα θα είναι να εκσυγχρονιστούμε πραγματικά, να γίνουμε Ευρώπη παντού και όχι σε ορισμένους μόνο τομείς», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνομιλία που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις σε σχέση με την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ενώ υπογράμμισε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα καλύτερο κράτος, με περισσότερη λογοδοσία, περισσότερη αποτελεσματικότητα, περισσότερη αξιοκρατία, περισσότερη αξιολόγηση.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι υπάρχει δικαιολογημένος θυμός για ένα συμβάν που δεν έπρεπε να είχε συμβεί, ανέλαβε εκ νέου «την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση στην διάρκεια της θητείας της οποίας έγινε η τραγωδία» και επανέλαβε ότι οφείλουμε αφενός να διασφαλίσουμε, στον βαθμό που αυτό αφορά την κυβέρνηση, ότι η έρευνα για τα αίτια θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα για να αποδοθεί δικαιοσύνη» και αφετέρου να προωθήσουμε άμεσες διορθωτικές κινήσεις για να βελτιώσουμε το επίπεδο ασφάλειας και να επαναλειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε εκ νέου την δέσμευση ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης «που εκκρεμεί από 2014 θα ολοκληρωθεί ταχύτατα εντός των επόμενων μηνών».

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας παίρνοντας το λόγο είπε: «Η χώρα βιώνει μία τραγωδία. Το τραύμα μας είναι ανοιχτό, συλλογικό και βαθύ. Δεν υπάρχουν λόγια να απαλύνουν τον πόνο για τις ζωές που χάθηκαν. Η κοινωνία μας πενθεί και θυμώνει και χάνει την εμπιστοσύνη της στους θεσμούς. Αυτό το θυμό, την οργή του κόσμου, πρέπει να μην τον ξεχάσουμε, να μην τον απωθήσουμε, αλλά να τον κάνουμε παραγωγικό. Δεν νοιώθουμε μόνο την ευθύνη αλλά και την ντροπή θα έλεγα. Πρέπει να υπάρξει άμεση και πλήρης λογοδοσία προς κάθε κατεύθυνση και να διασφαλίσουμε όλοι μαζί και με όλες μας τις δυνάμεις ότι ποτέ ξανά δεν θα συμβεί τέτοια τραγωδία. Να ξεριζώσουμε τις παθογένειες, να αφήσουμε οριστικά πίσω μας τις όψεις μιας Ελλάδας που μας απομακρύνει και μας εκθέτει. Αυτό είναι χρέος απέναντι στις ζωές που χάθηκαν άδικα αλλά και απέναντι στον τόπο μας».

Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσουν, αρχής γενομένης από το υπουργείο Οικονομικών, οι ανακοινώσεις που έχει προαναγγείλει κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, για την οικονομική, ηθική και ψυχολογική στήριξη των συγγενών των θυμάτων.

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός, Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται να απευθύνει επιστολή προς τα κόμματα προκειμένου να τα ενημερώσει, ζητώντας παράλληλα και τις προτάσεις τους σε ότι αφορά τα ζητήματα εκσυγχρονισμού των σιδηροδρόμων.

Απόστολος Χονδρόπουλος/ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα