back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Στην πρώτη σύλληψη ενός 17χρονου για την χθεσινή επίθεση σε βάρος του Προέδρου του Μέρα25 , Γιάννη Βαρουφάκη προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Ο 17χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Μαρούσι ενώ είναι γνωστός στις αρχές για τη συμμετοχή του σε επιθέσεις και επεισόδια.  Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά τρία άτομα και αναμένεται η σύλληψη και των άλλων δύο.  

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικακος αναφέρει τα εξής: Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους… 

Τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα, φαίνεται να προπηλάκισαν στο Ίλιον, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τα Τέμπη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τους συγκεντρωμένους. 

Στο μικροσκόπιο της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, με εντολή του επικεφαλής Χαράλαμπου Βουρλιώτη, μπαίνει η περιουσιακή κατάσταση όσων εμπλέκονται σε συμβάσεις έργων και προμηθειών της τελευταίας 15ετίας για το σιδηροδρομικό δίκτυο ανά την Ελλάδα. Θα ελεγχθούν διεξοδικά όσοι κατείχαν θέση ευθύνης σε ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train και ήταν συμβαλλόμενοι στις επίμαχες συμβάσεις, όπως και οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων, προμηθειών, και ούτω καθεξής..   

Με την επισήμανση ότι “η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται”, η κυβέρνηση ανακοίνωσε έντεκα παρεμβάσεις για τη στήριξη των συγγενών των θυμάτων, καθώς και των τραυματιών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Αναλυτικά οι παρεμβάσεις στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.   

Την ίδια ώρα, ραγδαίες είναι εξελίξεις και στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις κατά προσώπων που με λανθασμένες πράξεις ή παραλείψεις οδήγησαν στο δυστύχημα. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση διάσωσης ανοιχτά του Φαρμακονησίου, καθώς λέμβος με 31 μετανάστες παρουσίασε εισροή υδάτων. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πέντε αλλοδαποί, άπαντες στην ξηρά οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν τις ελληνικές πως μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί άτομα από ημιβυθισμένη λέμβο καθώς και πέντε σοροί εντός τουρκικών χωρικών υδάτων . 

Θετικός στο να βρεθεί μια λύση με την Ελλάδα σχετικά με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα είναι ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, όπως διαφαίνεται από τις δηλώσεις του στο περιοδικό Spectator. «Τα μέλη του ΔΣ του Βρετανικού Μουσείου, εξετάζουμε μαζί με τους Έλληνες αν υπάρχει τρόπος να επιλυθεί η 200 ετών διαμάχη, ώστε τα γλυπτά να μπορούν να εκτίθενται τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Αθήνα.

Μπορεί να τα καταφέρουμε, μπορεί και όχι. Αξίζει όμως να το προσπαθήσουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών,  ο δημοσιογράφος Ντίνος Ροδόπουλος, ύστερα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Με μακρόχρονη πορεία στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, εργάστηκε στις εφημερίδες «Απογευματινή» και «Ελεύθερος Τύπος» καθώς και επί σειρά ετών στην ΕΡΤ, όπου είχε διατελέσει και διευθυντής των περιφερειακών σταθμών. Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι από το κοιμητήριο της Καισαριανής.  

Και ο καιρός… 

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου.  

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα