back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από 15.000 πολίτες διαδήλωσαν σήμερα στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η πορεία των διαδηλωτών κατέληξε έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου, στο Μεταξουργείο.

Συλλαλητήρια για τη σιδηροδρομική τραγωδία οργανώθηκαν επίσης σε Λάρισα, Αλεξανδρούπολη Βόλο, Γιάννενα και άλλες πόλεις.

Σε δέκα προσαγωγές και δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης και πορείας στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση της ΕΛΑΣ μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη όταν ολιγομελής ομάδα ατόμων εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων προκαλώντας παράλληλα μικροφθορές

Σε γενική απεργία προχωρούν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ την ερχόμενη Πέμπτη 16 Μαρτίου. Τα συνδικάτα, διεκδικούν την άμεση και πλήρη απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη, τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των μεταφορών και την αντιστροφή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων.

Τρικάκια πέταξε ομάδα του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή στην Πλάκα με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του 17χρονου που εμπλέκεται στην επίθεση και τον τραυματισμό του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο 17χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί αύριο σε ανακριτή ανηλίκων. Η δίωξη στρέφεται και κατά παντός υπευθύνου που συμμετείχε στην επίθεση.

Κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά συναυτουργία, είναι 4 αστυνομικοί που συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο του αυτοφώρου από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Πρόκειται για έναν Αξιωματικό, δύο Αστυφύλακες και έναν Ειδικό Φρουρό οι οποίοι φέρεται να ξυλοκόπησαν άγρια έναν αλλοδαπό κρατούμενο.

Επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας θα πραγματοποιήσει ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης όπου αύριο στις 12 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών.

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής ύστερα από χρόνια προβλήματα υγείας ο δημοσιογράφος Γιώργος Σιώπας. Ο Γιώργος Σιώπας ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από το αθλητικό ρεπορτάζ στην ΕΡΤ2 στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Στη συνέχεια πέρασε στο ελεύθερο ρεπορτάζ και πολύ σύντομα έγινε αρχισυντάκτης. Τα τελευταία χρόνια αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το νυχτερινό ακροατήριο των ερτζιανών μέσα από την εκπομπή του «Σιώπα κι άκουσε», που μεταδιδόταν από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Φινάλε απόψε στην κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ με τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής να διεξάγονται όλα στις 7. Παίζουν:

Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα,

ΑΕΚ – Ολυμπιακός,

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός,

Βόλος – ΠΑΟΚ,

Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης,

Λεβαδειακός – ΟΦΗ και

Παναιτωλικός – Λαμία.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα