back to top
36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Π. Γεωργουλάκου: «Ζωφοριάζουσες: Λούβρο και Ακρωτήρι» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Διαβάστε επίσης

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής φιλοξενείται μέχρι τις 2 Απριλίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η Παλίντα Γεωργουλάκου συστήνει στο κοινό τις «Ζωφοριάζουσες: Λούβρο και Ακρωτήρι», συνθέσεις βασισμένες στο ελληνικό γυναικείο κάλλος αρχαίων αγαλμάτων και τοιχογραφιών.

Για αυτές τις φιγούρες που μοιάζουν σαν να δραπέτευσαν από τις τοιχογραφίες στο θηραϊκό Ακρωτήρι, το Μουσείο του Λούβρου και το Ερέχθειο, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Αφροδίτη Παπακαλού.

«Η ιδέα για την έκθεση ήταν ουσιαστικά μια υπόσχεση στον εαυτό μου, όταν πριν από μερικά χρόνια ασχολήθηκα με την τεχνοτροπία της αρχαίας θηραϊκής τοιχογραφίας και θέλησα αυτές τις γυναικείες φιγούρες να τις φέρω στο σήμερα», ανέφερε, περιγράφοντας αυτόν τον ξεχωριστό αρχαίο γυναικείο «χορό».

Όπως εξήγησε «οι επισκέπτες θα δουν μεταφερόμενες τοιχογραφίες σε καμβά που αποτυπώνουν την παλαιότητα των τοιχογραφιών στο Ακρωτήρι της Θήρας, κροκοσυλλέκτριες, γυναικεία αγάλματα που δυστυχώς δεν μπορούν να τα απολαύσουν στην Ελλάδα όπως η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης και οι Καρυάτιδες».

Οι «Ζωφοριάζουσες», σύμφωνα με την κ. Γεωργουλάκου «σηματοδοτούν την μετεξέλιξη της αρχαίας ελληνικής τέχνης» ενώ μέχρι την πραγματοποίηση της έκθεσης, χρειάστηκε αρκετή μελέτη προκειμένου να μπορέσει να αποδοθεί η παλαιότητα και να αναδειχτεί η ρωγμή του χρόνου.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν ι στις 14 Μαρτίου, στις 19.00.
Διάρκεια έκθεσης: 2 Μαρτίου – 2 Απριλίου
Ημέρες και ώρες: Δευτέρα – Κυριακή, 18.00 – 22.00
Εγκαίνια: Τρίτη 14 Μαρτίου, 19.00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα