back to top
18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κόντρα Βορίδη-Ζαχαριάδη στη Βουλή για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Διαβάστε επίσης

Οι καταγγελίες για σκιές στο αδιάβλητο του πανελλήνιου διαγωνισμού που έγινε στις αρχές Μαρτίου από το ΑΣΕΠ, πυροδότησε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή, μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη.

Αναπτύσσοντας επίκαιρη ερώτησή του, ο Κώστας Ζαχαριάδης, αφού είπε ότι «εγκαίρως είχε προειδοποιήσει για προεκλογικού χαρακτήρα διαγωνισμό του ΑΣΕΠ», ανέφερε ότι τη βασική ευθύνη της διοργάνωσης της διαδικασίας, για την οποία υπήρξαν πολλές καταγγελίες, έχει το υπουργείο Εσωτερικών. «Υπήρξαν καταγγελίες για διαφορετική ώρα κατάθεσης των θεμάτων, ενώ δεν φωτοτυπήθηκαν σωστά τα θέματα, με αποτέλεσμα 17 από τις 100 απαντήσεις, να εκληφθούν ως σωστές», παρατήρησε ο κ.Ζαχαριάδης και πρόσθεσε: «Το ψηφιακό κράτος, η Ελλάδα 2.0,δεν μπορεί να βγάλει ούτε φωτοτυπίες».

Για μικροπολιτική κατηγόρησε τον τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάκης Βορίδης, λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αντί να καλέσει, όπως έχει δικαίωμα, τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ για να τον ρωτήσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εγκαλεί την κυβέρνηση για ένα διαγωνισμό, για τον οποίο το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καμία απολύτως σχέση. «Όχι μόνο δεν ξέρω, αλλά δεν πρέπει να ξέρω σεβόμενος την ανεξαρτησία του ΑΣΕΠ», τόνισε ο κ.Βορίδης, αφήνοντας υπονοούμενα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαπνέεται από μια αντίληψη χειραγώγησης των Ανεξάρτητων Αρχών, κάτι που – όπως είπε- φανερώνει την αντίληψη που έχει συνολικά για το κράτος.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα