back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Αυτή την ώρα η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο κ Μητσοτάκης απαντά σε ερωτήματα νέων, που ήταν επιβάτες στο τρένο, που συγκρούστηκε στο δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί στον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Στις ράγες επιστρέφουν από τα ξημερώματα σταδιακά τα τρένα και ο προαστιακός με τους μηχανοδηγούς ωστόσο να επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τη διοίκηση της Hellenic Train ότι υπάρχουν ζητήματα χωρίς την επίλυση των οποίων κάποια από τα σιδηροδρομικά δρομολόγια δε μπορούν να πραγματοποιηθούν. Το πρωί στις 04.45, (ξημερώματα) θα φύγει το πρώτο δρομολόγιο από τον σταθμό Λαρίσης με προορισμό την Οινόη ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Δράμα και Θεσσαλονίκη-Φλώρινα. Μέχρι να ολοκληρωθεί το σύστημα της τηλεδιοίκησης τα δρομολόγια θα είναι μειωμένα, και θα υπάρχουν αυστηρά δύο μηχανοδηγοί στους συρμούς και δύο σταθμάρχες στη βάρδια. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr.

Την ίδια ώρα όπως προανήγγειλε μιλώντας στη ΕΡΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, με νομοθετική ρύθμιση θα μετατραπεί άμεσα σε κακούργημα η κλοπή και η αποδοχή υλικού από τρένα και σταθμούς. Στο ίδιο νομοσχέδιο- που θα φέρει προς ψήφιση ο υπουργός Δικαιοσύνης- προβλέπεται ότι οι αποφάσεις των Πρωτοδικείων για τα θύματα από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι οποίες θα επιδικάζουν αποζημιώσεις σε συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας και επιζήσαντες , θα κηρύσσονται άμεσα εκτελεστές.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης Υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, συναντήθηκε με αξιωματούχους της Κομισιόν και συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να αναβαθμιστεί η ασφάλεια του δικτύου των σιδηροδρομικών μεταφορών. Ο κ Γεραπετρίτης επισήμανε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να έχει ολοκληρωθεί η καθολική τηλεδιοίκηση στον άξονα Αθήνας Θεσσαλονίκης μέχρι το Σεπτέμβριο του 2023.

Εν τω μεταξύ , εξόφθαλμα παράνομη χαρακτηρίζουν τη μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας, 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών ζητώντας να απαντήσουν γιατί δεν έχουν προβεί στις κατά νόμο δέουσες ενέργειες δηλαδή στην διενέργεια Ε.Δ.Ε και προσφυγής σε δικαστικές Αρχές.

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπερψηφίστηκε απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υπαγωγή των υπηρεσιών ύδρευσης στη νέα διευρυμένη ρυθμιστική Αρχή, που θα αντικαταστήσει τη ΡΑΕ. Θετική ψήφο έδωσαν 156 βουλευτές της ΝΔ, ενώ αρνητική 55 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25. Από την ψηφοφορία απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του οποίου από τις 31 Ιανουαρίου, δεν λαμβάνουν μέρος στις ψηφοφορίες.

Νέα υπόθεση μαστροπείας απασχολεί τις Αρχές. 14χρονη σε δομή ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη φέρεται να είχε πέσει θύμα 29χρονου που την εξέδιδε σε ξενοδοχεία. Συνελήφθησαν τρία άτομα και αναζητείται ένα ακόμη. Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον των τριών, κατά περίπτωση, ποινική δίωξη για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία. Παραπέμφθηκαν σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής .

Στο άτυπο καλάθι του νοικοκυριού που εφαρμόζεται πιλοτικά εδώ και έναν περίπου μήνα στη Βαρβάκειο – Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών προστίθεται από αύριο, και ο μπακαλιάρος, το παραδοσιακό έδεσμα των Ελλήνων καταναλωτών ενόψει της 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βαρβακείου – Κεντρικής Ιχθυαγοράς Αθηνών, Βασίλη Σίμο, η τιμή του ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου ποιότητας pollock είναι στα 4,98 ευρώ/κιλό.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν και άλλος ένας στο Πακιστάν μετά το σεισμό, μεγέθους 6,5 βαθμών, που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στον ορεινό όγκο του Ινδοκαυκάσου με μεγάλο εστιακό βάθος, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) και το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες αύριο το μεσημέρι με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

12 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα